Türkyılmaz, Komşumla Varım Projesine destek verdi

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu tarafından geliştirilen, Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen ‘Komşumla Varım’ projesi kapsamında, Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz komşusunu ziyaret etti.

Türkyılmaz, eşinin evde yaptığı hamur işleriyle birlikte komşusu Tuncer Aydın’ı ziyaret etti. Platforma komşuluk ilişkilerini yeniden hatırlatması dolayısıyla teşekkür eden Aydın, “Son yıllarda komşuluk ilişkilerinde zayıflamalar var. Eski sıcak ve samimi komşuluk ilişleri yavaş yavaş kayboluyor. Komşular birbirlerine gelip gitmiyor. Oysa hem inancımızda hem de kültürümüzde komşuluk çok önemli. Hz. Peygamber\'in (sas) \'Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi, ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır, Kurt bile komşusunu yemez’ atasözleri, komşuluğun ne kadar önemli olduğunu gösteriyor." dedi.

‘Komşumla Varım’ projesinin komşuluk ilişkilerini canlandıracağına inandığını dile getiren Türkyılmaz, şunları kaydetti: “Yapılan bir araştırmada, apartmanlarda komşuyu tanıma oranı yüzde 17, sitelerde bu oran yüzde 23. Bu sebeple komşuluk ilişkilerini tekrar canlandırmamız gerekiyor. Herkes bir komşusuna gitse eski ilişkiler yeniden canlanır. Belki en çok ‘vaktim yok’ gibi mazeretler geçerli değil. İnsan istediğinde komşusuna yarım saat ayırabilir, bir çayını içebilir. Gelip gitme olmayınca insanlar birbirlerinden uzaklaşıyor, soğuyor. Ama gelinip gidilse kendiliğinden bin sıcaklık ve samimiyet olacak."

Tuncer Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eski komşulukların çok güzel komşuluklar olduğunu, o günleri özlediklerini belirtti. Aydın, ‘Komşumla Varım’ projesinin çok güzel ve anlamlı bir proje olduğunu dile getirerek platforma teşekkür etti.

Platform Başkanı Remzi Çinemre ise projenin büyük ilgi gördüğünü, protokol mensupları ve vatandaşların komşularını ziyarete gittiğini, bir nebze de olsa komşuluğun canlandırılmasına katkı sağladıkları için mutlu olduğunu vurguladı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]