"Türkmen ve Türk Ressamların Fırçasından Sakarya"

"Türkmen ve Türk Ressamların Fırçasından Sakarya" sergisi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ofis Sanat Merkezi\'nde törenle açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan, Sakarya Valisi Mustafa Büyük tarafından açılışı yapılan sergide Türkmen ressamlar Ogulgeldi Mammedova, Hojamuhammet Çüriyev, Gurbangeldi Gurbanov, Aman Aşırgeldiyev ile Sakaryalı ressamlar Nadiye Kınalı, Can Hacıosnamoğlu, Gülay İnce ve Mehmet Sarı\'nın kentin doğal güzelliklerini işlediği 60 eseri yer alıyor.

Büyük, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Sakarya\'nın çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını, ressamlar için cazip olduğunu söyledi.

"Sakarya resimlerini bir araya getiren ve koleksiyon oluşturmaya çalıştığımız projeyi gerçekleştirmiş olduk" diyen Büyük, "Resime dökülen Sakarya\'nın tabiat güzellikleri ve insan portreleriyle gelecek nesillerimize de bu şehrin güzelliklerini aktarma fırsatı doğmuş oluyor. Hem Türk hem de Türkmen ressamların gözünden Sakarya\'yı resmetmiş olduk. Böyle güzel resimlerin böyle güzel sanat merkezinde sergilenerek vatandaşlarımıza takdim edilmesi, bize ayrıca mutluluk veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sergi, üç gün boyunca gezilebilecek.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]