Türkiye'nin Sivil Bir Anayasaya İhtiyacı Var!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, 7 Haziran'da Akyazı'da yapılacak belediye başkanlığı seçimleri öncesinde partisine destek vermek için ilçeye geldi.

İlçedeki bir lokantada sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla biraraya gelen Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, 1990 yılında soğuk savaşın sona ermesiyle yeni dünya düzeninin ortaya çıktığını ifade etti.

Türkiye'nin öneminin her geçen gün arttığını kaydeden Kurtulmuş şöyle konuştu: ''Türkiye yeni dönemde önemli bir noktadadır. 1990 yılına göre Türkiye'nin önemi daha da artmıştır. Türkiye'nin artan önemine karşılık Türkiye üzerindeki etkiler artmıştır. Türkiye'nin sorunları birikti. Ülkenin siyasi ve hukuki yapısında sorun var, bu sorunların çözümüne ilişkin halkın beklentileri var. İhtilal anayasasından kurtulup demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyaç var. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti'ye verilen oyun gerekçesi Türkiye'de demokratik yapının kurulması konusundaki halkın beklentisi ve talepleridir. Türkiye'nin en önemli ihtiyacı topyekun siyasi ve hukuki yeniden yapılanma ve reform sürecine girmesidir.''

Türkiye'de anayasaların askeri darbelerle ya da Avrupa Birliği'nin (AB) istekleri doğrultusunda yapılandırıldığını vurgulayan Kurtulmuş, ''Bugün gelinen noktada milletimizin demokratik olgunluğu, tecrübesi, ihtiyaçları ve beklentileri toplumun bütünün katılacağı sivil demokratik anayasa yapmayı zorunlu kılıyor." diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomik yönden de sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ekonomideki en önemli sıkıntının 17. IMF programı kapsamında uygulanan politikalar olduğunu savundu.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]