Türkiye'nin ilk uzun metraj yarış filmi Sakarya'da çekiliyor

5 yıl önce Makine Mühendisliği okumak için gittiği Viyana’da Kısa Film sektöründe başarılı işlere imza atan ve adını duyuran genç yönetmen Furkan Göçmen, memleketi Sakarya’ya dönerek yıllardır hayalini kurduğu uzun metraj yarış filminin çekimlerine başladı.

Sakarya’da modifiye araç sahiplerinin buluştuğu Redline Time Attack 54 grubu ile yönetmen Furkan Göçmen’in bir araya gelerek gerçekleştirdiği proje kapsamında çekimlerine başlanan “KOD ADI: RTA” adlı film özellikle sosyal medya ve sosyal ağlar üzerinde yoğun ilgi görürken, yaklaşık 100 adet modifiye araç ve 300 kişilik oyuncu kadrosuyla Sakarya’nın ve Türkiye’nin adını duyurmayı hedefliyor.

Filmin yönetmeni Furkan Göçmen, "Yaklaşık olarak 4 yıldır film işleri ile uğraşıyorum. Son zamanlarda Sakarya’da Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek için arkadaşlarımız ile bir projeye başladık. Uzun metrajlı olarak Türkiye’de çekilen ilk yarış filmi olan Kod Adı: RTA isimli filmin çekimlerine başladık. Yapımcı desteğimiz olmadığı için sosyal medyada kendimizi göstermeyi planlıyoruz. Bu film benim yaklaşık 5 ya da 6 yıl öncesinden hayalimdi, imkanlar dahilinde yeterli ekipmanımız olmadığı için bu güne kadar ertelemek zorunda kaldığımız bu projenin başlamış olması beni gerçekten çok heyecanlandırıyor. Yaklaşık 4 ay önce tesadüfen tanıştığım Redline Time Attack 54 grubu kurucusu Gürol Garip’e bu projemi anlattıktan sonra kendisinin ve bu grubun da desteği ile projeye başladık” dedi.
"Uzun metrajlı bir film için bunlar yeterli değil"

Redline Time Attack 54 grubu kurucusu ve aynı zamanda \'Kod Adı: RTA\' filminin başrol oyuncularından biri olan Gürol Garip ise, “Grubumuz adına arkadaşlarla hem kendimize hatıra olacak hem de Türkiye’de bir ilke imza atacak bu proje içerisinde bulunmak çok onur verici bir şey. Filmin teklifi ilk geldiğinde oturup konuştuk neler yapabiliriz diye, sponsorsuz ve herhangi bir destek olmadan bu filmi çekmeye başladık. Yönetmen arkadaşımız ilk geldiğinde biz buna kısa film ya da klip olarak başladık ancak zamanla uzun metrajlı filme çevirme gereği duyduk. Şu an saatlerimizin uymaması ve sponsor sıkıntımız var ancak yine de çok güzel bir şekilde çekimlere devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Filmin set ekibinden Yönetmen Asistanı Ahmet Taha Peker de, “Bu sette ve buradaki insanlarla çalışmaktan çok mutluyum. Çalışma saatlerimizin uymaması ve yeterli ekipmanımızın bulunmaması bizi gerçekten sıkıntıya sokuyor. Elimizden geldiğince çalışmalarımızı yapıyoruz ancak uzun metrajlı bir film için bunlar yeterli olmuyor. Ufak tefek sıkıntılarımızın yanı sıra sponsorumuzun olmaması bizi oldukça zora sokuyor. Sosyal medya üzerinde bu kadar yoğun talep olması yakın bir tarihte bir sponsorluk teklifi geleceğini düşünmemize neden oluyor ancak daha gerçekleşen bir durum yok. Sakarya’da araba unsuru çok fazla ilgi gören bir unsur, Sakarya trafiğinde birçok modifiye edilmiş araç görebilirsiniz. Bu konuda Sakaryalıların çok büyük bir ilgisi ile karşı karşıyayız. Türkiye genelinde de birçok sosyal ağ da ve forumda bizimle ilgili yazılar görüyoruz” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]