Türkiye'nin ilk fidan borsası Sakarya'da açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan 113 tesisten biri olan, Sapanca\'nın Yanık köyünde 22 hektarlık bir alana kurulan Sakarya Fidanlık Borsası\'nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Sakarya Valisi Mustafa Büyük, borsadan ilk fidanı 50 TL ücret vererek alırken, yoğun kar yağışına dayanamayan Vali Büyük basın mensuplarına kar topu attı.

113 eserden biri

Sakarya Fidanlık Borsası, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Genel Meclis Başkanı Oktay Yıldırım, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla yapılan törenle açıldı. Bakanlık tarafından yaptırılan 113 eserden biri olan borsanın açılışında canlı bağlantıda sorun yaşanması nedeniyle Ankara ile bağlantı yapılamadı.

22 hektarlık alan

22 hektarlık alan üzerine kurulan ve Türkiye’de bir ilk olarak açılan Sakarya Fidanlık Borsası\'nda fidan alım satımını tek elden yapabilecek bir sistem olacak. Sakarya Fidanlık Borsası açılışında konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “2010 yılında göreve başladığımda ilk konu edilen meselelerden biri dış mekan süs bitkiciliği konusunda sektörün, üreticilerimizin pazarlama problemleriyle ilgiliydi. Bu çerçeve içerisinde otoyol tarafından tahrip edilmiş bir arazi olan Yanık köyünün güzellikleri içerisinde bir olumsuzluk olarak gözüken bu alanı dış mekan süs bitkiciliği için tahsis etme çalışmalarını yürütmeye başladık. Şimdiye kadar yapılanların bundan sonrası ile daha da taçlandırılıp güzelleştirilmesi lazım. Yanık köyü için, Sapanca için, hepimiz için prestijli bir tesis oldu. İnşallah gelecekte hepimizin gururlanacağı, ülkemiz için dünya çapında bir tesis ile karşılaşmış oluruz. Hep beraberce burada fuarlar gerçekleştirip, sergiler gerçekleştirilip ve ürün pazarlama problemlerini çözer ve gelişmesine katkı sağlamış oluruz” dedi.

Vali Büyük, fidan satın aldı

Yapılan konuşmaların ardından tesisin açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi. Açılış sonrası Fidanlık Borsası\'nı gezen ve fidanları tek tek inceleyen Vali Büyük, bir fidanı 50 TL ücret vererek satın aldı. Yoğun kar yağışının yaşandığı açılış töreninde Vali Büyük yaptığı kar toplarını basın mensuplarına atarak, çeşitli esprilerde bulundu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]