Türkiye'nin en büyük longozuna şenlikli tanıtım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı\'nın Türkiye\'nin tek parça halindeki en büyük su basar ormanı olan Acarlar Longozu\'nun tanıtımı amacıyla bu yıl 1\'incisi düzenlenen \'Nilüfer Şenlikleri\'nde renkli görüntüler ortaya çıktı.

Bakanlığın desteğiyle ilk kez yapılan ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan Acarlar Longozu Nilüfer Şenliği Kaynarca\'nın Turnalı Köyü\'nde yapıldı. Şenliğe Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Kaynarca Kaymakamı Huriye Kupeli Kan, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Acarlar Longozu’na yapılan yürüyüşle başlayan şenlik, Fasulyelik Mevkii\'nde hazırlanan şenlik alanında kemençe ve klarnet eşliğinde oyunlar oynanmasıyla sürdü. Yöresel lezzetlerden \'Dartılı keşkek\' ve tavuklu pilav ikramında bulunulduğu şenliğe katılanlar  kayıklarla longozu gezdi.

Köyün  gençleri longozda çamur içerisinde en hızlı koşmak için yarıştı. 3 katagoride yapılan çamur yarışmlarında dereceye girenlere ödüllerini Sakarya Valisi Mustafa Büyük verdi. Vali Büyük, "Acarlar Longozu\'nun tanıtımına katkı sağlamak için bu ve buna benzer festivallerin düzenlenmesi gerekiyor. Tabiat varlıklarımızın değerini anlatmak, kullanımıyla ilgili kuralları, tahribatının önlenmesi ve muhafazası için bu çalışmalar yapılıyor" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]