"Türkiye'deki en çaresiz muhalefet, Sakarya'da"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Serdivan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

AK Parti Serdivan İlçe Danışma Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Muhalefeti de anlamaya çalışmalıyız. Çünkü Türkiye’deki en çaresiz muhalefet Sakarya’da. Şu anda AK Parti’nin Sakarya’daki oy oranı yüzde 65. Aksini söyleyen var mı? Milletimiz her şeyin farkında. Milletimiz kimin hizmet ürettiğini, kimin çalıştığını biliyor” dedi.

AK Parti Teşkilat üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ve Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar katıldı.

22. Serdivan İlçe Danışma Meclisi

22. Serdivan Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını yapan AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, ilçe teşkilatının yürüttüğü seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelik, “AK Parti Serdivan İlçe Teşkilatı olarak tüm kademelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığımızın bize vermiş olduğu üye çalışmalarını, sandık çalışmalarını, sandıklarda oluşturacağımız yönetim kurulu çalışmalarını elimizden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyoruz. Serdivan ilçemizde 228 sandığın hepsinde de görev alacak sandık yönetim kurulu hazır vaziyettedir. 30 Mart 2014 seçimlerinde görevlilerimiz görevlerinin başında hazır bulunacaklardır” diye konuştu.

"Serdivanlı hemşerilerime güveniyorum"

Konuşmasına muhalefet partisi Serdivan aday adayının sosyal medya üzerinden paylaştığı yazıyı eleştirerek devam eden Çelik, “Siyaset kızışıyor, siyaset kızıştıkça da bazıları bizlere iftira atıyor. Bizde artık sessiz kalamıyoruz. AK Parti’ye üst üste üç dönem oy veren vatandaşların aptal olduğunu söyleyen CHP\'nin Serdivan Belediyesi aday adayının, Serdivanlı hemşirelerimizin karşısına nasıl çıkacağını merak ediyorum. Ben biliyorum ki, Serdivanlı hemşirelerim 30 Mart seçimlerinde bu partiyi sandığa gömecektir” şeklinde konuştu.

"Serdivan yüzde 70’i geçecek"

İlçe Başkanı Çelik konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Her ay sürekli basın toplantısı düzenleyen MHP\'li ilçe başkanı var. Bu basın toplantısında diyor ki, "Serdivan AK Parti teşkilatı gizlice yaptırdığı anketlerde MHP\'nin oy oranını görüp, korku dağlarıyla tanışmışlardır." Ben, hiçbir şekilde anket yaptırmadım. Biz anketi başka şekilde yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımla, Serdivan Belediye Başkanımla, teşkilatımla birlikte halkımızın iyi ve kötü gününde onların yanında olduk. Onlarla her zaman bir arada olmaya çalıştık. Vatandaşların gözlerinin içine baktığımda onların bize olan muhabbetini ve sevgisini gördüm. Buna bakarak, vatandaşlarımızın AK Partili olduğunu ve AK Parti’ye oy vereceğini anlayarak Serdivan\'da anketi yaptım. İnşallah, AK Parti Serdivan\'da yüzde 70\'in üzerinde oy alacaktır.”

Alemdar: "Söz verdik"

İlçe Başkanı Çelik’in ardından söz alan Serdivan Belediyesi Başkanı Yusuf Alemdar, “Üstadın söylediği gibi “Tohum saç, bitmezse toprak utansın.” Sakarya ve Türkiye’de, kimsesizlerin kimi olmak için yola çıkmış, bu yolda çileler çekmiş, zindanlara düşmüş, baskılar görmüş ama 10 yıldır bu ülkenin kaderini değiştirmek için gecesini gündüzüne katmış olan büyüklerimizin arkasından gidiyoruz. Biz, bu yolda verdiğimiz sözlerimizi tutacağımıza, nefisimize göre değil inandıklarımızın arkasından gideceğimize söz verdik ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik” diye konuştu.

"Hizmet binası yaptık"

Konuşmasının devamında Serdivan Belediyesi hizmet binası hakkında muhalefet tarafından getirilen yorumları da değerlendiren Alemdar, “Biz, Serdivanlı hemşerilerimize belediye hizmet binası yaptık. Belediye sarayı yapmadık. Serdivanlı hemşerilerimize ne kadar değer verdiğimizi, onlara neyi layık gördüğümüzü ve nasıl bir hizmet vermek istediğimizi ortaya koyan anlayışımızı buraya yansıttık. Belediye hizmet binasını saray olarak görenler, hep akıllarının saraylarda olduğu için, görmek istediği gibi görüyor.” dedi.

"8 ilçede müracaatları yok"


Danışma Toplantısı’nın hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Türkiye’deki en çaresiz muhalefetin Sakarya’da olduğunu belirtti. Toçoğlu, “Tabii ki seçim sürecine girdik. Bu süreç içerisinde de gerek muhalefet partisi gerekse diğer muhalifler bir şeyler söyleyecek. Muhalefeti de anlamaya çalışmalıyız. Çünkü Türkiye’deki en çaresiz muhalefet Sakarya’da. 8 İlçede aday başvurusu alamadıklarını kendileri söylüyor. Daha 8 ilçede müracaatları yok, ne söyleyecekler? Milletin değerleri ile boğuşmaktan particilik yapamıyorlar. Bir yandan Hz. Ömer’in adaletinden bahsediyorlar, bir yandan da kamuda başörtüsü serbest bırakıldı diye mahkeme kapılarını aşındırıyorlar. Şimdi kim yalancı, kim iftiracı?” şeklinde konuştu.

"Milletimiz her şeyin farkında"

Konuşmasının devamında muhalefetin anket eleştirilerine de açıklık getiren Başkan Zeki Toçoğlu, AK Parti’nin Sakarya’daki oy oranının yüzde 65 olduğunu duyurdu. Toçoğlu, “Anket yapmak için hiç kimseden izin almaya gerek yok. İstediğiniz zaman anket yaptırabilirsiniz, yüreğiniz yeterse tabii. Bileğiniz kuvvetliyse yaparsınız anketi. Biz, anketlerimize devam ediyoruz. Şu anda AK Parti’nin Sakarya’daki oy oranı yüzde 65. Aksini söyleyen var mı? Bunun aksini söyleyen varsa, bir anket de kendileri yaptırırlar ve kamuoyuna açıklarlar. Başkalarının anketlerini eleştirmekle, dil uzatmakla bir şey olmaz. Yüreğin yetiyorsa yaparsın bir anket ve karşımıza çıkarsın. Milletimiz her şeyin farkında. Milletimiz kimin hizmet ürettiğini, kimin çalıştığını biliyor” diye konuştu.

"İlçemize yakışan yapılmıştır"

Muhalefet tarafından eleştirilen Serdivan Belediyesi hizmet binasının, vatandaşlara yakışır, vatandaşların en iyi hizmeti alacakları bir bina olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, “Hangi insaf sahibi, hangi izan sahibi 10 yıl önceki Serdivanla bugünkü Serdivan’ı mukayese edebilir. Hizmet binasının yerinde 10 yıl önce ne vardı? Şimdi ise Belediye hizmet binası var. Saray işleri bize göre değil. Serdivan’a yakışan budur ve ilçemize yakışan yapılmıştır. Bu binalar milletimizin. Vatandaşımız gelecek ve kendisine yakışır bir şekilde bu binalarda hizmet alacak. Vatandaşımız her şeyin en güzeline layık” dedi.

"Makam ve mevkiler geçici"

Vatandaşa hizmet sevdasıyla yola çıktılarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, milletin her şeyin farkında olduğunun altını çizerek, “Bundan bir hafta önce Maltepe’de bir su borusu patladı. O ne biliyor musunuz? Sözde vizyon sahibi insanların 2000 yılında ihale ettikleri boru. Ama biz göreve geldiğimiz andan itibaren çelik hatlar yapmamız gerekiyor dedik ve inşallah kısa süre içinde hatlarımız tamamlanmış olacak. Biz, işimize bakıyoruz. Milletimiz bizi gayet iyi anlıyor. 15 yıl önce bu yola çıkarken ne söylediysek bunun arkasındayız. Hiç sizden ayrıldık mı? Her zaman beraberiz. 15 yıl önce Serdivan Belediyesi’nin bahçesinde oturuyorduk, 15 yıl sonra yine orada oturuyoruz. Makam ve mevkilerin geçici olduğunu bilen insanlarız” ifadelerini kullandı.

Standartlar daha da yükselecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bize güvenmeye devam edin. Sizi hiçbir zaman yanıltmadık. Hiçbir zaman başınızı öne eğmedik. Sakarya’mızın bütün ilçelerinde standartları daha da yükselterek, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti ulaştırmaya devam edeceğiz.”

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]