Türkiye'de ilk kez Sakarya'da yapılacak

Kocaali Belediyesi ve Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği\'nce \'Kalkan Balığı Şenliği\' düzenlenecek.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, 31 Mart\'ya yapılacak olan şenlikte bin kişiyi ağırlayacak şekilde hazırlık yaptıklarını ifade etti. Etkinliğin, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını kaydeden Acar, "Bu etkinliğimize tüm balık tutkunlarını, çevre dostlarını ve deniz tutkunlarını Kocaali\'ye davet ediyorum. Çevre illerden geceden gelecek yarışmacılarımız ve misafirlerimiz için konaklama hazırlığı içerisindeyiz. Şenlik kapsamında kalkan balığı yakalama yarışması düzenlenecek." dedi.

Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergül ise Türkiye\'de daha önce kalkan balığı yakalama yarışmasının düzenlenmediğini savunarak, "Bunu ilk kez Kocaali’de gerçekleştireceğiz. 1,5 aydır çalışmaları yoğun şekilde yapıyoruz. Hemen hemen bütün hazırlıklarımız tamamlandı, çok güzel bir şenlik olacağına inanıyoruz. Tüm doğaseverleri şenliğe bekliyoruz." diye konuştu. Yarışmaya katılmak isteyenler, derneğin \'www.baliktutkunlari.com\' adlı internet sitesi üzerinden yarışma forumlarını temin edebilecek.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]