Türkiye'de İlk Kez Sakarya'da Uygulanıyor

 ÖRAV Vakfı ile Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’de ilk kez Sakarya’da uygulanan Eğitim Yöneticisi Geliştirme Programı (EYGEP) kapsamında 60 okul müdürünün katıldığı eğitimler dördüncü ayında devam ediyor.

Enka’da yapıldı

2009-2010 eğitim yılı sonuna kadar 8 ay süreyle devam edecek eğitimlerin dördüncüsü Adapazarı Enka Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Öğretmen Akademisi Vakfı(ÖRAV) tarafından düzenlenen iki günlük eğitim için Enka Anadolu Lisesi’nde bir araya gelen okul müdürlerine eğitim yöneticiliği konusunda uygulamalı eğitimler verildi.

Zincir oyunu beğenildi.

Yönetimsel oyunlarla süslenen eğitimlerde bu ay en çok ilgiyi “Zincir” adı verilen oyun gördü. Karışık bir düzende elleriyle birbirine kenetlenen okul müdürleri bu durumdan hep birlikte hareket ederek kurtulmaya çalıştı. EYGEP eğitimlerinin temelinde yer alan ekip çalışmasının anlatıldığı zincir oyunu okul müdürleri tarafından da çok beğenildi.


Yeni bir kitap

Türkiye’de sadece Sakarya ilinde uygulanan eğitim programının başladığı ilk günden itibaren çok verimli geçtiğini belirten ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı, Sakaryalı eğitimcilerin duyarlılığından ve ilgisinden çok memnun olduklarını söyledi. Her ay farklı kitapların incelendiği eğitimlerin bu ayki bölümünde okul müdürlerine, pozitif psikoterapinin kurucusu Prof.Dr. Nossrat Peseschkian’ın Beyaz Yayınları tarafından Türkçeye çevrilen “Eğer hiç sahip olmadığın bir şeye sahip olmak istiyorsan, o zaman hiç yapmadığın bir şey yap” başlıklı öykü kitabı hediye edildi.

Başarıda Ekip Ruhu

EYGEP eğitimlerinde okul müdürlerine iyi bir eğitim yöneticisinde bulunması gereken özellikler konusunda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de veriliyor. “Ben” yerine “Biz” sözcüğünün kullanıldığı eğitimlerde başarılı olmanın yolunun takım ve ekip ruhundan geçtiği vurgulanıyor.

Açılış programı

ÖRAV Genel Müdürü Kayhan Karlı başkanlığında uzman eğitimciler tarafından verilen EYGEP’in dördüncü ay faaliyeti için düzenlenen açılış programına, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Ünal, Adapazarı Enka İlköğretim Okulu Müdürü Özlem Mecit, Enka Anadolu Lisesi Müdürü Hüsnü Yılmaz ile eğitim alan 60 okul müdürü katıldı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]