Türkiye'de ilk kez kalkan balığı festivali yapıldı

Türkiye’de ilk kez Sakarya Kocaali Belediyesi, Kocaali Turizm Derneği, Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği ile ortaklaşa Kalkan Balığı Tutma Yarışması düzenlendi.

82 yarışmacının katıldığı ve Türkiye’de ilk kez Sakarya Kocaali Belediyesi Kocaali Turizm Derneği ve Balık tutkunları Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği ile ortaklaşa Kalkan Balığı Tutma Yarışması düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Kocaali sahilinde yerini alan balık tutkunları tuttukları kalkan balığını görevlilere teslim ettiler. Balık tutkunları mikrofonlara şunları söyledi, "Bugün burada yapılan ve Türkiye’de ilk defa düzenlenen kalkan balığı tutma yarışmasında ilk balığımı tuttum ve tabiî ki arkası gelecek. Dereceye girmek için en az 30 cm boyunda kalkan balığı tutmamız gerekiyor ve tutmaya gayret ediyoruz."

Sakarya Balık Tutkunları Derneği Başkanı Mehmet Ergül, Kocaali Belediyesi ve derneğimizle birlikte Türkiye’de bir ilke imza atarak ilk kez uluslararası kalkan balığı yarışması düzenledik. Bugüne kadar Türkiye’de kalkan balığı yarışması düzenlenmemiş ve bu bakımdan ilk oluyor. 78 yarışmacının katılımıyla gerçekleşti. İnşallah güzel bir şekilde yarışmamızı tamamlayacağız" "dedi.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, etkinliğin, ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Standart dışı balık yakalanmaması ve yakalananların da doğaya bırakılması konusunda duyarlılık oluşturmak istediklerini ifade eden Acar, "Kocaali, turizmde yeni yeni gelişme gösteriyor. Sahillerimizi, doğal haliyle koruma çabasındayız. Tanıtım eksikliğimizi de fuarlarla ve bu tür organizasyonlarla tamamlamaya çalışıyoruz. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. İç denizi olan ülkemizde, ekonomik faaliyet olarak balıkçılık yapanlar var. Bir de sportif amaçlı amatör balıkçılar var. Bilinçsiz avlanma nedeniyle balık popülasyonu giderek azalıyor. Bu şenlikle bir duyarlılık oluşturmak istedik" dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]