Türkiye, wushuda 2020 Olimpiyatları'na damga vuracak

Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, "İnşallah wushu, 30 madalyayla olimpiyatlara giderse bunun 10 tanesini biz almayı hedefliyoruz. Türkiye\'nin olimpiyatlardaki madalya kaynağı, wushu olacak" dedi. 

Akyüz, wushunun insanlığın sağlığı açısından gelişen ve yayılan toplum sporu olduğunu söyledi. 

Wushunun Türkiye\'de daha yaygın olması gerektiğini vurgulayan Akyüz, "Bunun da en uygun noktası, okullar. Okullar vasıtasıyla yayılması gerekir. Bunu çok önemsiyoruz" diye konuştu. 

Akyüz, ailelere seslendiklerini, wushunun aile sporu olduğuna dikkati çekerek, "Çocuklarımıza çok faydalıdır, mutlaka çocuklarına yaptırsınlar. Bunun için çocuklarımız da arkadaşlarını bu spora teşvik etsin. Aileler de komşularını bu işe teşvik etsin ve bu şekilde gelişsin, yayılsın, toplumumuz bu sporla kalite kazansın. Gayemiz de bu" ifadesini kullandı.

"2014, dolu dolu geçti"

Wushu açısından 2014\'ün hareketli ve dolu dolu geçtiğine işaret eden Akyüz, bu yıl çok daha mükemmel gelişmeler olacağını dile getirdi. 

"2015\'te wushunun gelişmesi yolunda Türkiye ve dünyamızı hakikaten çok önemli gelişmeler bekliyor" diyen Akyüz, "Hedefimiz, bütün toplumda bu sporun yayılması, gelişmesi. İlk hedefimiz, 100 bin lisanslı sporcu, ondan sonra 1 milyon, 10 ve belki 20 milyon insanın bu sporu yapması" değerlendirmesinde bulundu. 

Akyüz, sadece yarışma olarak değil, sağlık için herkesin wushu yapması gerektiğini dile getirerek, "Herkes için spor\' denildiği zaman wushunun yapılması... Hedefimiz bu" dedi. 

"2020 Olimpiyatları\'na damga vuracağız"

Girişimler sonucunda wushunun 2020 Olimpiyatları\'na alınmasının gündeme geldiğini hatırlatan Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir önceki toplantıda güreşle yarıştı ve güreş tekrar oyunlara dahil oldu ama bizim mücadelemizle 28 kotası kaldırıldı ve yeni dalların da 2020\'de yarışması gündeme geldi. Bu, wushu için yapılmış bir icraattır. Wushu, inşallah 2020\'de yarışacak ve biz de iddialıyız. Nanjing\'te yapılan Gençlik Olimpiyatları\'nda zaten 3 madalya almıştık. İnşallah wushu 30 madalyayla olimpiyatlara giderse bunun 10 tanesini biz almayı hedefliyoruz. Türkiye\'nin olimpiyatlardaki madalya kaynağı wushu olacak."

Akyüz, hayatlarını ailecek bu spora adadıklarına dikkati çekerek, senenin çoğunu Çin\'de geçirdiklerini aktardı. 

Çocuklarının yarışmalara Çin\'de hazırlandığını anlatan Akyüz, "Zorlu, meşakkatli ve fedakarlıklarla dolu bir hayat ama hedefimiz var. Dört çocuğumuz da defalarca dünya şampiyonu olacak. Allah\'ın izniyle 2020\'nin ilk olimpiyat şampiyonları da bu çocuklar olacak" görüşünü paylaştı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]