Türkiye Wushu Tao'lu Gençler ve Büyükler Şampiyonası

Türkiye Wushu Tao\'lu Gençler ve Büyükler Şampiyonası 20 ilden 450 sporcunun katılımıyla Sakarya\'da başladı.

Serdivan Spor Salonu\'nda yapılan şampiyonanın ilk gününde sporcular, açık eller kategorisinde yarıştı. Müsabakaya katılan sporcular, turnuvanın ikinci gününde kısa silahlar, üçüncü gününde ise uzun silahlar kategorisinde mücadele edecek.

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, Türkiye Wushu Tao\'lu Gençler ve Büyükler Şampiyonası\'na gençler ve büyükler kategorisinde toplamda 450 sporcunun katıldığını söyledi. Büyüklerde dereceye giren sporcuların Kasım ayında Endonezya\'da yapılacak Dünya Şampiyonasındaki takıma seçileceğini belirten Akyüz, "Gençler kategorisinde dereceye girenlerden ise Avrasya ve Balkan Şampiyonası gibi uluslararası şampiyonaların takımlarını oluşturacağız" dedi.

Şampiyonaların özellikle çocukları spora teşvik ettiğini dile getiren Akyüz, şampiyonalarından gelen madalyaların sporcuların yanı sıra aileleri de motive ettiğini vurguladı. Wushu sporuna ilgiden memnun olduklarını aktaran Akyüz, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız aileleriyle gelmişler, ailelerden çocuklarına çok büyük destek var. Biz bu durumdan memnunuz. Hedefimiz wushuyu en kısa sürede Türkiye\'nin her köşesinde herkesin yapacağı spor haline getirmek. Bugünkü görmüş olduğumuz manzara da bunun bir özeti. Her yıl katlanarak çoğalıyoruz ve hedeflerimizi büyütüyoruz."

Şampiyona 16 Nisan Perşembe günü sona erecek.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]