"Türkiye voleybolda çağ atladı"

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu, Türkiye\'nin voleybolda çağ atladığını, hedefler büyüdüğü için artık saygın ve değerli bir yerde olduğunu söyledi.

Göksu yaptığı açıklamada, 4-12 Nisan\'da Sakarya ve Kocaeli\'de düzenlenen Voleybol Erkekler 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası\'nda milli takımının ilk kez Avrupa\'da üçüncülüğü elde ettiğini hatırlattı.

Turnuvada şampiyonluğu hedeflediklerini ancak oyuncuların bazılarının sakatlığının takımı olumsuz etkilediğini anlatan Göksu, "Bu takım uzun süredir bu şampiyona için hazırlanıyordu. Çünkü artık Avrupa\'da erkeklerin bir yere gelmesi lazım. Bayanlar gibi erkeklerin de üst sıralarda yerini alması gerekli. Artık dünya liginde söz sahibi ve olimpiyatlara giden bir erkek takımımız olsun istiyoruz" diye konuştu.

Göksu, amaçladıkları takımı kurduklarını ve ardından iyi bir oyunla Avrupa üçüncülüğünün geldiğini dile getirerek bundan sonraki hedeflerinin Dünya Şampiyonası\'nda ilk beş içine girmek olduğunu vurguladı.

Türkiye\'nin Avrupa şampiyonaları gibi büyük organizasyonlara alışık olduğunu aktaran Göksu, şöyle devam etti:

"Organizasyondan yana bir problemimiz yok. Bizim tek istediğimiz hedeflediğimiz noktalara gelmek. Bu takımı biz hedefe taşımak istiyoruz. Genç oyuncularımız 4-5 yıl sonra A Milli Erkek Voleybol Takımında oynayacaklar. Olimpiyatlara bizi bu çocuklar götürecek. Avrupa\'da üç, dünyada ilk 5 arasına girmek, daha sonra olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Bu yaştaki çocukları yetiştirerek bir hedefe ulaştırıyoruz."

Göksu, kurdukları "Fabrika Voleybol"da çocukları yetiştirerek şampiyonalara hazırladıklarını anlattı.

"Türkiye voleybolda çağ atlamıştır"

Göksu, Türkiye\'nin Avrupa\'da voleyboluyla bilinen ülkeler arasında yer aldığını aktararak "Avrupa\'da voleybolunda söz sahibi ülkelerden biri de Türkiye\'dir. Türkiye voleybolda çağ atlamıştır ve önü açıktır. Hedefler büyüdüğü için de artık Türkiye\'nin voleybolda saygın ve değerli bir yerdedir. Yapılan bu tür organizasyonlarla gençlerimizin Avrupa\'daki hedefleri büyüyor" ifadesini kullandı.

Altyapıdan yetişen gençlere Türk halkının destek olmasını isteyen Göksu, erkek voleyboluna kadınlarınki kadar destek verilmediğini, seyircilerin salonları doldurması gerektiğini kaydetti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]