Türkiye-Ukrayna İlişkileri Sempozyumu sona erdi

Sakarya Üniversitesi\'nde (SAÜ) düzenlenen "Uluslararası Türkiye-Ukrayna İlişkileri Sempozyumu" sona erdi.

Sempozyum Başkanı ve SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Öztürk yaptığı açıklamada, Doğu Avrupa\'nın en önemli sempozyumunu gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ukrayna\'daki 12 üniversiteden üst düzey bilim adamının katıldığı sempozyumda Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin Osmanlı dönemini en ince ayrıntısına kadar incelediklerini aktaran Öztürk, "Çok uzmanlık isteyen bildiriler sunuldu, tartışmalar yapıldı. Değerlendirme oturumlarımızda ayrıca Türkiye-Ukrayna ilişkileriyle ilgili 8 kişiden oluşan uzman grubu yoğun görüşme yaptı" diye konuştu.

Öztürk, Kırım\'la ilgili düşünceleri paylaştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu sempozyumda Türk tarafı, Ukrayna\'nın gerçekten dost ve sıcak yaklaşan, kültürü ve tarihiyle bizi oldukça benimsemiş kardeş bir halk olduğunu gördü. Gerçekten biz de Ukrayna\'nın bize bu kadar yakın olduğunu bilmiyorduk. Buradaki bizzat insan unsurunun karşılıklı temasları bizi farklı boyuta taşıdı. Yeni kararlar alındı. 2016\'da Ukrayna Lviv İvan Franko Milli Üniversitesi\'nde Ukraynalı tarihçiler, bu sempozyumun devamını gerçekleştirecek."

Üniversiteler arasında anlaşmalar imzalandığını, akademik, kültür, sanat ve öğrenci alışverişleriyle ilgili konuların görüşüldüğünü belirten Öztürk, Türkiye-Ukrayna ilişkilerine yeni boyut kazandıracağına inandıklarını sözlerine ekledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]