Türkiye Şampiyonası'ndan 6 madalya ile döndüler

Gaziantep’te yapılan Minik Erkekler Güreş Türkiye Şampiyonasında Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Sporcuları 6 tane madalya ile döndüler.

11-13 Haziran 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Minik Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonasında 11-13 yaş kategorisinde 47 kg’da Serhat Kırık Türkiye Şampiyonu olurken 26 kg’da Berat Büyüktazim Türkiye üçüncüsü oldu.

Yine Gaziantep’te yapılan 14-15 yaş grubu Erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası’nda 47 kg’da Abdülsamed Başar Türkiye ikincisi, 42 kg’da Bedirhan Tantan Türkiye üçüncüsü, 73 kg’da Furkan Korkmaz Türkiye üçüncüsü ve 85 kg’da Bedirhan Tan Türkiye üçüncüsü olarak şampiyonaya damga vurdular.
Hendek Belediyesi Güreş İhtisas Kulübü Antrenörü ve kendisi de eski bir Dünya Şampiyonu olan Zafer Başar, sporcularını tebrik ettiğini söyleyerek, “Güreşçilerimizin hepsi çok iyi bir durumda, hepsinden beklentilerimiz oldukça fazla. Hendek, güreşte tarih yazacak. Güreşin anavatanı Türkiye, güreşteki o eski parlak günlerine geri dönecek. Sporcularımız gelecek vaad ediyor.”dedi.

Başar sözlerine şöyle devam etti: “Hendek’te böyle bir tesisin olması bizim için büyük bir şans. 2200 metre kare bir tesis yaparak güreşçilerin hizmetine sunan Başkanımız Ali İnci, spora ve sporcuya sonsuz destek veriyor. Antrenörü olduğum kulübümüzden Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıktı. Ve inşallah yeni Avrupa, Dünya şampiyonları çıkacak. Ama bizim asıl hedefimiz Hendek’ten Olimpiyat Şampiyonu çıkarmak. Bunu başaracağımıza inanıyorum”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]