Türkiye öğrenci meclis başkanları Sakarya'da toplandı

Okullarda demokrasi kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla ülke genelindeki eğitim kurumlarında uygulanan öğrenci meclislerinin oluşturulması kapsamında bu yıl illerinde seçilen öğrenci meclis başkanları, 10. Dönem Türkiye Öğrenci Meclis Başkanı Akyazı Şehit Yüzbaşı İbrahim Sert Anadolu Lisesi öğrencisi Ertuğrul Sinan Sözen’in davetlisi olarak Sakarya’ya geldiler.

3 Temmuz Çarşamba günü Sakarya’ya gelen 20 ilin öğrenci meclis başkanları hafta sonuna kadar Sakarya’da kalacaklar. Türkiye Öğrenci Meclisini oluşturan misafir öğrenciler Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’yı ziyaret etti. Ziyarette kendilerini tanıtan 20 ilin öğrenci meclis başkanları Sakarya’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, oylarıyla Türkiye Öğrenci Meclis Başkanlığına seçtikleri Ertuğrul Sinan Sözen’in örnek ev sahipliğine de teşekkür ettiler.

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, gençlerin okul sıralarında demokrasi eğitimi almasının, onların topluma faydalı bireyler olarak yetişmesinde çok önemli olduğunu ifade etti.
Akyazı Şehit Yüzbaşı İbrahim Sert Anadolu Lisesi Müdürü Eşref Başer ile Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Berk’in de katıldığı ziyaret sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı Sakarya’da ağırlanan misafir öğrenci meclis başkanlarına birer kitap hediye etti.

Sakarya İli ve Türkiye Öğrenci Meclis Başkanı Ertuğrul Sinan Sözen’in yanı sıra, Konya, Kastamonu, Kocaeli, Batman, Burdur, İstanbul, Çorum, Tokat, Kütahya, Bingöl, Gümüşhane, Gaziantep, Adıyaman, Karabük, Yalova, Kırklareli, Ankara, Ordu, Afyonkarahisar ve Aydın illerinin öğrenci meclis başkanları, ziyaretin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı’yla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Sakaryalı Türkiye Öğrenci Meclis Başkanının davetlisi olarak Sakarya’ya gelen misafir öğrenci meclis başkanları çeşitli ziyaretlerin yanı sıra, Karasu, Akyazı ve Sapanca ilçelerindeki tarihi ve turistik bölgeleri gezme imkânı bulacaklar.

Misafir öğrenci meclis başkanları 6 Temmuz Cumartesi günü Sakarya’dan ayrılacak.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]