'Türkiye İslami Bankacılığın Merkezi Olabilir'

Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde “Dünyada İslami Bankacılığın Gelişimi” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi ( İSEFAM) tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Albaraka Grup Başkanı Ahmed Adnan Yousif katıldı.

Konferansın açılışından konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite olarak Türkiye’nin geç kaldığı konularda düşünce üretme gayretinde olduklarını ifade etti. Rektör Elmas, Sakarya Üniversitesi olarak “Ortadoğu Araştırmaları Merkezi”, Osmanlı Araştırmaları Merkezi”, “İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi” gibi oluşumlarla Türkiye’nin bu alanlardaki politikalarına ışık tutmayı amaçladıklarını belirtti. Albaraka Grup Başkanı Ahmed Adnan Yousif de yaptığı konuşmada, “İslami Bankacılık” fikrinin 1960’larda ortaya çıktığını ve ilk olarak 1975’de “Dubai İslam Bankası” ile başladığını hatırlattı. Yousif, bu bankacılık türünün toplumlarda ortaya çıkan adil bankacılık ihtiyacından kaynaklandığını ve tüm dünyada gelişme gösterdiğini vurguladı. İslami bankacılığın “borç almama” ve “sahip olunmayanın müşteriye satılmaması” gibi iki esas temele dayandığını belirten Yousif, bu anlamda İslami bankacılığın sadece bankacılık hizmeti olmadığını kaydetti.

Türkiye’nin İslami bankacılığın merkezi olabileceğinin altını çizen Yousif, Türkiye’nin özellikle son 10 yılda kaydettiği ekonomik büyümeye dikkat çekti. Bu ekonomik potansiyelle İslami bankacılığa önem verilmesi durumunda Türkiye’nin merkez ülke konumuna erişebileceğini ifade etti. Albaraka olarak Sakarya Üniversitesi’nde İslami Bankacılık eğitimi alan öğrencilere destek olmak istediklerini duyuran Yousif, teorik eğitimin yanında pratik uygulamaların öğrencilerin gelişiminde son derece önemli olduğunu söyledi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]