Türkiye Halkı Cömertlikte Sınır Tanımadı

Gazze için tüm imkanları ile seferber olan İHH vakfı, özel bir televizyon programı düzenleyerek canlı yayında Gazze için yardım topladı.

Hilal TV stüdyolarında gerçekleştirilen ve bir çok televizyon ve radyo tarafından da canlı yayınlanan programda verilen vaatlerle birlikte yaklaşık 5 milyon TL bağış toplandı. Kesin rakamlar hayırseverlerin vaat ettikleri yardımları İHH vakfına ulaştırmaları üzerine netleşecek.

Bir Çok Tv Programı Canlı Olarak Yayınladı

Gazze için tüm imkanları ile seferber olan İHH vakfı, özel bir televizyon programı düzenleyerek canlı yayında Gazze için yardım topladı. Hilal TV stüdyolarında gerçekleştirilen ve aynı anda TVNet, TV5, Dost TV, Ülke TV, Marmara FM, Özel FM, Moral FM, Lalegül FM'de canlı olarak verilen programda halkımız Gazze'ye olan duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Program Anadolu'dan da büyük ilgi gördü. Türkiye genelinde bir çok yerel televizyon ve radyo programı canlı olarak yayınladı.

Ümit Sönmez'in sunduğu ve bir çok kesimden ünlü simaların katıldığı programda telefonlara yine programa katılan ünlüler baktılar. Canlı yayında önce telefona bakan ünlüler daha sonra konuk masalarına geçerek Gazze hakkında düşüncelerini seyircilerle paylaştılar.  

Türkiye Halkı Cömertlikte Sınır Tanımadı

Saat 20:30'da başlayan ve gece yarısı 01:45'e kadar süren programda birbirinden ilginç bağışlar yapıldı. Programa telefonla katılan ilk hayırsever yaklaşık değeri 1 milyon TL olduğunu söylediği villasını bağışladı. Adını bile söylemek istemeyen bu hayırseverden sonra canlı yayına bağlanan bir başka hayırsever ise lokantasını bağışladı. Bir köylümüz sahip olduğu 4 ineğini Gazzeli kardeşlerine hediye ederken, yaşları 3 ile 14 arasında değişen çok sayıda çocuk bayram ve okul harçlıklarını Gazze'ye gönderdiler. Birçok genç kız çeyizlerini bağışlayarak Gazze'nin kendileri için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Yine çok sayıda hayırsever Gazze'deki yetimlerin bakımını üstlendiler. 

Atkıya 25 Bin TL Bağış 

Hayırseverlerden bir tanesi programa katılan Yazar Abdurrahman Dilipak'ın boynunda duran Filistin atkısına 25 bin TL vererek Gazze için ilginç bir bağışta bulundu. Programda yer alan televizyon proramcısı İkbal Gökpınar ise Gazze'de yetim kalan 5 çocuğun bakımını üstlendi. Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinden Gazze halkı için yardım toplayan dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşları ise bu yardımları Gazze'ye ulaştırılmak üzere İHH'ya göndererek ciddi bağışlarda bulundular.


 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]