"Türkiye dünyanın, Sakarya'da Türkiye'nin yıldızı"

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, kaliteli üretim ve istihdamın, ihracattaki yükselişi de beraberinde getirdiğini, Türkiye\'nin güçlü mali dengeleriyle 2013 yılında dünyanın yıldızı, Sakarya\'nın da Türkiye\'nin yıldızı olduğunu söyledi.

Dünya markası Toyota ile Türk savunma sanayisine ve şehir içi otobüs üretiminde baş aktör olan Otokar gibi firmaları bünyesinde barındıran Sakarya, Türkiye\'nin üretim başarısında pay sahibi.  

Kösemusul, yaptığı açıklamada, Türkiye\'nin üretimde Avrupa\'yı geçmesinin önemine dikkati çekerek, ekonominin dinamosu olan iş adamlarının bu başarılı yükselişinin dünyaya örnek olması gerektiğini vurguladı. Türkiye\'nin ekonomi alanında artık ciddi bir rakip olduğunu belirten Kösemusul, uluslararası platformda diğer ülkeler tarafından duruşlarının olumlu algılamasında en önemli etkenlerden birinin iş dünyasının gösterdiği çaba ve karşılığındaki başarı olduğuna işaret etti.

4,7 milyon kişiye istihdam

İstihdam çalışmalarında Sakarya’nın ciddi yol kat ettiğine dikkati çeken Kösemusul, özellikle istihdam anlamında yapılan çalışmalar neticesinde 2009 yılından bu yana Türkiye\'de 4,7 milyon kişiye istihdam sağlandığını, aynı dönem içerisinde Avro bölgesinde 2,2 milyon istihdam kaybının ortaya çıktığını vurguladı.

İhracat rakamlarında Sakarya\'nın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 94,4 artışla rekor kırdığını aktaran Kösemusul, "Kaliteli üretim ve istihdam, ihracattaki yükselişi de beraberinde getiriyor. Her zaman ifade ediyoruz. Ülkemiz güçlü mali dengesi ile birlikte 2013 yılında dünyanın yıldızı olurken, Sakarya da Türkiye’nin yıldızı oldu" ifadesini kullandı.

"Sakarya Rol Model"

Kaliteli istihdam çalışmaları ve sıfır hata hedefiyle üretimin beraberinde getirdiği Sakarya ihracatındaki rekor artışı değerlendiren Kösemusul, şöyle konuştu:

"21\'inci yüzyılda bilimi ve bilgiyi doğru kullananlar başaracak. Enerjimizin ve zihnimizin asıl hedefi, Sakarya’nın otomotiv endüstrisinde katma değer yaratan bir il olmasını sağlamak. Sakarya Otomotiv Sektörüne Yönelik Bölgesel İnovasyon Stratejileri Raporu’nun içeriği, bir stratejik planımıza ışık tutmaktadır. Otomotiv sektörünün de katkısıyla 114 milyon dolar olan 2012 Ekim ayı ihracatımız, bugün, yüzde 94,4 artışla 221 milyon dolara yükselmiştir. İlimiz, ihracat artışında geçen yılın aynı ayına göre İstanbul ve Kocaeli\'nin önüne geçmiştir. Sakarya\'mız, sadece Avrupa Birliği ülkelerine değil, başta Rusya olmak üzere alternatif ülkelere yaptığı ihracat artışı ile Türkiye için de rol model olmaktadır."

Kösemusul, Türkiye’nin 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerlediğini, Sakarya’nın bu başarıdaki payının her geçen gün arttığını belirterek, dünya çapındaki üretim başarısının iş adamlarının çalışma azmini daha çok arttırdığını, Türkiye\'nin özeti olarak ifade edilen Sakarya\'nın geleceğin marka şehri olma yolunda ilerleyeceğini sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]