Türkiye Birinciliği Kazanan Öğrenciler, Atak Makamında!

Çeşitli yarışmalarda Türkiye birinciliği kazanan Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi, Kaynarca Merkez İlköğretim Okulu ve Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri, Vali Hüseyin Atak'ı ziyaret etti.

Ziyarette Vali Atak, Sakarya'da eğitim kalitesinin yükseldiğini belirterek öğrencilerin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fatih Üniversitesi işbirliğinde İstanbul'da düzenlenen Sosyal Bilimler Olimpiyatı'na katılan Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Cihan Baldan, metin analizi kategorisinde "Batılılaşma" konulu yazısıyla Türkiye birinciliği kazanırken, Hatice Yardım isimli öğrenci de forum kategorisinde 'Ortadoğu Sorunu' konulu çalışmasıyla Türkiye dördüncüsü oldu.

Okul Müdürü Nedim Çalık, Danışman Öğretmen ve Okul Müdür Yardımcısı Tahsin Aydoğan'ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Hüseyin Atak, 1500 öğrenci arasından Türkiye birinciliği ve dördüncülüğü kazanan öğrencileri kutlayarak gurur duyduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TÜBİTAK işbirliğinde gerçekleştirdiği "Bu Benim Eserim" proje yarışmasında Türkiye birinciliği kazanan Kaynarca Merkez İlköğretim Okulu öğrencileri Huriye Gözde Sevinç, Ayşe Sevinç, Okul Müdürü Ercan Özturhan, Danışman Öğretmen Erkan Çavumirza ile Adapazarı Orhangazi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Sakarya BİLSEM öğrencileri Hatice Bağçeli, Meliha Fıçı, BİLSEM Müdürü Sıtkı Dilmaç ve Danışman Öğretmen Mecit Baştan, Vali Hüseyin Atak'ı makamında ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'nın da katıldığı ziyarette Vali Atak, eğitime yapılan yatırımların güzel sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, Ulusal yarışmalarda birincilik kazanan öğrenci ve öğretmenlerle iftihar ettiğini söyledi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]