"Türk; Yıldırımdır, Kasırgadır, Güneştir"

"Türk Dünyası ve Türk Toplulukları Haftası” Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen muhteşem bir törenle kutlandı.

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen kutlama programına Serdivan Kaymakamı Fahri Keser, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Orman İşletme Müdürü Nacettin Doğan, Serdivan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Turgut, okul müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

Okul Müdürü Cumhur Karasu, yaptığı açılış konuşmasında, programa katılanlara ve izleyicilere teşriflerinden dolayı, programın hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Programda sekizinci sınıf öğrencisi Aydan Özge Işık’ın, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasından sonra Serdivan Kaymakamı Fahri Keser yaptığı konuşmada Türk Dünyası'ndaki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Atatürk’ün 1933’de Gördüğünü Bizler Göremedik

Serdivan Kaymakamı Keser, Türkiye Cumhuriyeti’nin de içerisinde bulunduğu Türk Dünyası arasında birlik ve beraberlik duygusunun geliştirilmesinin gerekli olduğunu belirtikten sonra 1930’lu yıllarda ülkemizin komşularının da yer aldığı bir haritanın önünde Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafındakilere Sovyetler Birliği’nin dağılacağını öngörerek bu duruma hazırlıklı olmamızı vurguladığını dile getirdi.

Kaymakam Keser “Bundan yaklaşık 80 yıl kadar önce Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği 1990’lı yıllardan itibaren gerçek oluyor. Sovyetler Birliği dağılıyor, Sovyetler Birliğine dahil devletler hâlindeki Türk toplulukları ayrı birer devlet olarak bugün varlıklarını sürdürüyorlar. Bizim maalesef Atatürk’ümüzün bu direktifine uygun davrandığımızı ve dağılma esnasında hazırlıklı olduğumuzu söyleyemeyiz. Ama her şeye rağmen bu birlik ve beraberlik devam ediyor.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Büyük Düşünmek Zorundayız, Biz Türkiye’yiz

Nevruz ve Ergenekon’un Türk tarihinin kutsal kavramları arasında yer aldığını ve bu kavramların bugün istismar edildiğini söyleyen Fahri Keser, “Buna fırsat vermemek bakımından Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu tarafından gerçekleştirilen Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası kutlama etkinliğini takdirle karşılıyorum. Bu tür çalışmaların bundan sonra da devam etmesini diliyorum.” dedi.

Kaymakam Fahri Keser “Bizim birliğimiz başkalarının bizim üzerimizdeki nahoş bakışlarını başka yönlere çevirmelerine yol açar. Biz birlik halinde olduğumuz zaman Türk Birliği’nden bütün dünya ürkecektir. Ve biz bu birliği sağlamak zorundayız. Bu konuda başı çekmek, öncülük etmek görevi her zaman olduğu gibi Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ne düşmektedir. Büyük düşünmek zorundayız, biz Türkiye’yiz.”
diyerek sözlerine son verdi.

İkinci Sınıf Öğrencilerinden Oluşan Mehter Takımı

Türk Devletlerinin ve Türk topluluklarının sembolü olan bayrakları tanıtan video gösterisinin ardından sahne alan ikinci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu Mehter Takımı izleyenlerin ilgi dolu bakışları arasında gösterilerini sahneledi.

Türk Dilinin ve Türk Faziletinin Örneği: Orhun Kitabeleri

Türk devlet adamlarının millete hesap vermesi ve milletle hesaplaşmasının söz konusu olduğu devlet ve milletin karşılıklı vazifeleri, Türk töresinin, medeniyetinin ve yüksek Türk kültürünün öğelerinden bahsedilen Orhun Kitabeleri'ni konu alan oratoryonun seslendirilmesi ilgi ile izlendi.

Ata Sporları Canlandırıldı

Geleneksel Türk sporlarını temsil eden bir gösteriden sonra izleyenlerin büyük bir coşku ile desteklediği jimnastik gösterisi ile devam edildi. Gösterinin sonunda oluşturulan kulede Türkiye Bayrağı’nı, diğer öğrencilerin de Türk Cumhuriyetlerini temsil eden bayrakları açması izleyenlerden büyük alkış aldı.

Okul Korosu ve Halk Oyunları Ekibi Coşturdu

Türk kültürünü yansıtan türküler seslendiren okul korosu, izleyenleri coşturdu, izleyenler alkışlarıyla okul korosuna eşlik ettiler. Program büyük bir hayranlıkla izlenen İzmir yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi ile sona erdi. Ekibin performansı izleyenlerin takdirini kazandı.

“Türk, Dünyayı Aydınlatan Güneştir.”

Program Büyük Önder Atatürk’ ün ‘Türk’ ü tarif ettiği şu sözlerle sona erdi:  “Bu memleket dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetinin yüksek tecellisine sahne oldu. Bu sahne en aşağı 7 bin senelik bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk, tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından, evvela korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu, tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur; Yıldırımdır, Kasırgadır, Dünyayı aydınlatan Güneş’tir.”

Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’na Yakışan Bir Kutlama

Programa katılanlar, kutlama programında her şeyin en ince ayrıntısıyla düşünüldüğünü belirttikten sonra programı akışı, içeriği ve öğrencilerin performansı ile takdire şayan bulduklarını; Bahçelievler Gazi İlköğretim Okulu’na yakışan bir program gerçekleştirildiğini dile getirdiler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]