Türk okullarında okuyan Kazaklar'ı misafir ettiler

Sakarya Akyazı Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu, Kazakistan’da Türk okullarında okuyup mezun olan, yurt dışında çeşitli üniversitelerde okuyan Kazakistanlı öğrencileri misafir etti.

Hacı Kemal Erimez Öğrenci Yurdu Müdürü İlhan Dinç, Akyazı olarak soydaş, kardeş ve akrabaları ağırlamaktan, onlara ilçeyi, Türk kültürünü tanıtmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Dinç, bu tür önemli etkinliklerin, kardeş topluluklar açısından büyük fayda getireceği kanaatinde olduğunu söyledi.

Akyazı İlçe Müftüsü Mehmet Şenokur da "Onlar bizim misafirimiz. Misafirlerimiz bizim için çok kıymetli. Her zaman öğrencilerimize yardım etmek için bizler buradayız" dedi.

Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar ise mezun olan öğrencileri gördükçe, Türkiye’nin dünyadaki en büyük markası olan Türk okullarının görevini en güzel şekilde ifa ettiğini belirterek, "Gerçekten bu okullar kuruluş ve Türkiye’nin dışarıya açılması ve tanıtılması bakımından iftihar edilecek bir seviyededir" şeklinde konuştu.

Kuzuluk Belde Belediye Başkanı Bilal Soykan da bu sevgi halkası ve gönüllerin buluşmasının, ülkede ve dünyada her yere mutlaka ulaşacağını ifade etti. Soykan, "Görünmez kahramanlara minnettarım. Dünya var olduğu sürece barış ve hoşgörü için dünyayı bir sulh adası haline getirmeye çalışan, gönül dili Türkçemizi dünyaya öğreten bu gönüllüleri Allah muvaffak etsin. Bu gülleri yetiştiren öğretmenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi. Bu arada, Müftü Mehmet Şenokur\'a Kazakistanlı öğrenciler çeşitli hediyeler verdi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]