Türk Müziği koro ve enstrüman kursları başladı

Sapanca Belediyesi’ nce yeniden düzenlenerek halkın hizmetine kültür merkezi olarak tahsis edilen Kırkpınar Kültür Merkezi’ nde, Türk Müziği koro çalışmaları ile gitar ve keman kursları belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatıldı.

Haftada iki gün olarak, Pazartesi ve Perşembe günleri 19.30 ile 21.30 saatleri arasında başlatılan kurslara ilk günlerde katılım oldukça yeterli düzeyde seyretti. Bizzat işlinin ehli konservatuar mezunları tarafından verilen kurslar bağlamında ve dönem sonunda oluşturulacak Sapanca belediyesi Türk Müziği Korosu adıyla konserler de verilecek.

Söz konusu kurslar ile daha farklı enstrüman kursları konusunda da müracaatların yapılabileceğini belirten belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cemal Karaağaç,’’ Belediye Başkanı’ mız Dr.Aydın Yılmazer’ in sosyal ve kültürel konularda duyduğu büyük hassasiyetler doğrultusunda kurs çalışmalarımızı hemen başlattık. İlçemizde yıllardır büyük bir boşluk oluşturan sosyal ve kültürel alandaki çalışmaların yetersizliğini bu kurslarla dolduracağımıza inanıyoruz. Yakında başlatacağımız Arapça ile Diksiyon, Etkili ve Güzel Konuşma kurslarımızın da işlevsel olacağını düşünmekteyiz. Kurslarımıza Kırkpınar Kültür Merkezi ile belediye merkez bina Beyaz Masa’ ya müracaat edilerek kayıt yaptırılabilir.’’ diyerek, düşüncelerini ifade etti.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]