Türk Metal’de Mutlu Son

Türk Metal Sendikası ile MESS arasında süren toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Buna göre Türk Metal ilk altı ay için ortalama yüzde 8'e imza attı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Metal Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıdvan Taş, ”Türk Metal Sendikası ile MESS arasında sürdürülen 2008-2010 Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, anlaşmayla sonuçlandı. İmzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin saat ücretlerine ilk altı ay için ortalama yüzde 8, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı ay için ise, TÜİK-TÜFE oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, sosyal haklarda yıllık yüzde 15, sözleşmenin ikinci yılında ise, TÜİK-TÜFE oranında artış yapılması kararlaştırıldı. Öte yandan ücret zamanın bir bölümü seyyanen olarak uygulandı.” dedi.

Taş, sözleşmenin çalışanlarla işyerlerinin ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak anlaşmaya varıldığını belirterek, “Çalışma hayatında iş barışının sürdürülmesi en önemli görevlerimizdendir. Her iki taraf da bu görev bilinciyle hareket etmiş ve Türk sanayisinin gelişmesi için karşılıklı özveri ve iyi niyet göstererek sözleşmeyi imzalamıştır. Bu bağlamda yeni toplu iş sözleşmemizin ülkemize, sanayimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]