Türk Konvoyu Halid Meşal'le Görüştü

İstanbul'dan yola çıkarak konvoy halinde Hatay'a giden ve oradan da 240 araçla Suriye'ye geçen Filistin'e destek konvoyundaki heyet Hamas lideri Halid Meşal'le görüştü

Suriye-İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri'nde Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla araçlarla İstanbul'dan yola çıkan grubun, Hatay'da 2 bin araçlık konvoy oluşturduğu bildirildi. Ancak pasaportu olmayan grup üyelerinin Suriye'ye giriş yapamaması nedeniyle 240 kişi Şam'a gelebildi.

Sabah saatlerinde Şam'a ulaşan grup, Emeviye Cami ve Suriye Parlamentosu önünde İsrail'i protesto gösterisi yaptı. Ardından Hamas'ın Suriye bürosunu ziyaret eden grup, büro önünde açıklama yaparak, Gazze'ye destek sloganları attı.

Türk grubu temsilen İstanbul Dayanışma Vakfı Başkanı Hüsnü Kılıç, Selçuk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay ve Hakan Albayrak, Hamas Siyasi Büro Lideri Halid Meşal'i ziyaret ettiler.

BM, Golan Tepeleri'ne İzin Vermedi

Türk grup, Birleşmiş Milletler Tahkikat Komisyonu kararı nedeniyle Golan Tepeleri'nde protesto gösterisi yapamadı.

Geçen günlerde Golan Tepeleri'nin bulunduğu bölgede Suriye'den İsrail'e ateş açıldığı ve bu nedenle yürütülen soruşturma kapsamında bölgeye girişlerin geçici süre durdurulduğu bildirildi.

Çağrıyı Duyan Katıldı

Şam'a gelen grup üyeleri, Şam'da ve Golan Tepeleri'nde protesto gösterisi yapılması için çağrı yapıldığını ve gruba katılabilmek için Türkiye'nin farklı illerinden kendi olanaklarıyla konvoya yolda dahil olduklarını veya Hatay'a geldiklerini anlattılar.

Gruba İstanbul'dan katılan Kıymet ve Ramazan Tanrıverdi, internetten Gazze ile ilgili gelişmeleri sürekli izlediklerini, Golan Tepeleri'nde protesto gösterisi düzenlemesi çağrısı üzerine gruba katıldıklarını belirterek, ''Gazze halkına, onlarla birlikte olduğumuzu duyurmak istedik'' diye konuştu.

Çocuklarla Vedalaşmadan Geldim

Gazze ile ilgili haberleri yakından izlediğini belirten Şerife Bircan (61) ise gruba katılmak üzere İzmir'den Hatay'a dek otobüsle yolculuk yaptığını söyledi.

Bircan, ''Televizyondan her gün Gazze ile ilgili haberleri izliyordum. O çocukları ve kadınları gördükçe gözyaşı döküyordum. Protesto çağrısını duyunca çocuklarımla ve torunlarımla vedalaşma fırsatı bulamadan yola çıktım ve Hatay'da gruba katıldım'' dedi.

Filistinlilerin Yayında Olduğumuzu Göstermek İçin Geldik

Şam'a özel aracıyla geldiğini ve gruba Antakya'da katıldığını belirten Ömer Faruk Özmen de protesto çağrısının ardından eşi ve çocuğuyla birlikte Muş'tan yola çıktıklarını anlattı.

Özmen, ''Filistin'de yaşanan olaylara yalnızca Müslümanlar'ın değil, her insanın duyarlılık göstermesi gerekir. Buraya da İsrail'i protesto etmek ve Filistin'in yanında olduğumuzu göstermek için geldik'' diye konuştu.

Gazze'de Yetimhane

İlke İlim ve Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Özden Zehra Sönmez, 4 yıldır öksüz ve yetim Filistinli çocuklara koruyucu ailelik yaptıklarını söyledi.

Gazze saldırılarının ardından koruyucu ailelik yaptıkları çocuk sayısını 100'den 150'ye çıkaracaklarını belirten Sönmez, çocuklara her ay belli miktarda maddi yardımda bulunduklarını bildirdi.

Gazze saldırıları nedeniyle çok sayıda çocuğun öksüz ve yetim kaldığına dikkati çeken Sönmez, Gazze'de 400 yataklı bir yetimhane yaptırmak için proje hazırladıklarını kaydetti ve ''Dünya kamuoyuna, kanaat önderlerine, insan hakları kuruluşlarına ve hükümetlere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Filistin'de şu anda bir facia yaşanıyor. Filistinli kardeşlerimizin acılarını görmelerini sağlamalıyız'' diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]