Türk Kızılayı'ndan SATSO'ya ziyaret

Türk Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar ve Sakarya Türk Boyları Federasyonu Başkanı Sadık Bölükbaşı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret ederek Telefer ve Musul’da meydana gelen olaylardan sonra başlattıkları yardım kampanyası hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette konuşan Kızılay Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Irak’ta IŞİD olayları ve bu olaylardan zarar gören Musul ve Tel Afer’deki Müslümanların başlattıkları zorunlu göç nedeniyle bir yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek onlara destek olmak amacıyla çadır kentler kurarak yardım etme gayretinde olduklarını belirtti.

Bu konuda ilimizdeki tüm kurum kuruluş sivil toplum örgütlerinin desteğini beklediklerinin de altını çizen İşgüzar yardımların tırlarla gönderileceğini ve oradaki insanların ihtiyaçlarını kapsayacak nitelikte olacağını ifade etti. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Irak’ta devam eden iç karışıklık ve savaş ortamında, özellikle Türkmen’lerin yoğun olarak yaşadığı Tel-Afer bölgesinde büyük bir insanlık dramı yaşandığına dikkat çekerek değerlendirmelerde bulundu. Kösemusul, bölgeye yapılacak insani yardımlara gerektiği şekilde katkı sağlayabileceklerini ifade etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]