Türk Kızılayı 'Kan Bağışı Aracı' SATSO'da teslim edildi

Türk Kızılay Kan Bağış Otobüsü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (SATSO) gerçekleştirilen Devir Teslim Töreni ile Kızılay Sakarya Şubesi’nin hizmetine sunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türk Kızılayı Sakarya Şubesi hizmetleri için temin edilen Kan Bağışı Aracı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda il protokolünün de katılımı ile gerçekleştirilen nezih bir törenle teslim edildi.

Törene başta Sakarya Valisi Mustafa Büyük olmak üzere, Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, proje ortağı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Çevre iller ve ilçelerden Türk Kızılayı Şube Başkanları, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli iştirak etti.


Devir tesliminden önce bir konuşma yapan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi, “Bugün sosyal sorumluluk alanında çok değerli bir hizmete imza atmak için bir aradayız. İnsan hayatının, insan sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanması amacıyla, milliyet, ırk, dini inanç, sınıf farkı gözetmeden, tüm insanlar arasında karşılıklı anlayışı, dostluğu, işbirliğini ve kalıcı barışı destekleyerek, gönüllü, güvenli ve düzenli kan bağışı programlarını başarıyla yürüten ve ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını karşılamak için çalışan Türk Kızılay’ına, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak birlikte güçlü olduğumuzu, Sakarya’mızın birlik ve beraberlikle gerçekleştirilen tüm çalışmalardan kazançlı çıkacağını her fırsatta ifade ediyoruz. Hamdolsun, birlikteliğimizin güzel bir örneğini daha sizlerle paylaşıyoruz.

"
Sağlık her şeyden önemlidir"

Geçtiğimiz yıllarda da burada, fuaye alanımızda meclis üyelerimizle birlikte kan bağışı kampanyasına tam destek vermiştik. Şimdi de modern bir aracı Türk Kızılayı’na sunuyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirdiğimiz bu çalışma sonucunda Türk Kızılayı Sakarya Şubesi, daha modern ve konforlu şartlarda çalışmalarını sürdürecek ve kan ihtiyacının karşılanmasına ciddi katkı sağlayacaklardır. Hayırlı uğurlu olsun. Çalışmalarımızda bizlere şevk veren, yol gösteren Sayın Valimize, programımıza katılarak bizleri onurlandıran değerli Milletvekilimiz ve İl Emniyet Müdürümüze, çok değerli bu gönül hizmetinde bizlerle paydaş olan Sakarya Büyükşehir Belediyemizin çok kıymetli başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na, çalışmanın sonuçlanması noktasında aktif gayret gösteren Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanımız Sayın Ahmet İşgüzar’a, bu hizmette yönetim kurulumuza destek olan ve kararın alınmasını sağlayan SATSO Meclis Başkanımız Sayın Akgün Altuğ ve kıymetli meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Açılış törenimizin ardından kan bağışı otobüsümüzde kan bağışı yapılacak. Sağlık her şeyden önemlidir. Kan vererek aslında can veriyoruz, ihtiyacı olanların sağlıklı olmalarına vesile oluyoruz” şeklinde konuştu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ardından konuşan Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, Türk Kızılayı’nın aktif olarak 1952 yılından bu yana afetler başta olmak üzere çeşitli alanlarda hizmetleri olan bir kurum olduğunu dile getirdi.

İşgüzar konuşmasında Sakarya’da Kızılay olarak diğer illerle kıyaslandığında yaşanan bazı eksikliklerin zamanla giderildiğini dile getirerek, “Bu bağlamda Kan Bağışı Otobüsü eksiğinin de Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile temin edilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. 2014 yılı sonu itibariyle Sakarya halkının ihtiyaç duyduğu kanın tamamını temin ediyor olacağız, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kurumun ihtiyaç duyduğu İlk Yardım Müdehale Ekipmanları kapsamında afet karavanlarının da Sakarya Valiliği tarafından temin edildiğinin de altını çizen İşgüzar teşekkürlerini iletti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, “Dünyanın heryerine şefkat elini uzatan Türk Kızılayı’nın Sakarya’da büyük bir eksiğini ve ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şehrin dinamiklerinin bir araya gelerek yaptığı bu çalışma, ilimizde var olan hizmet ve zihin birlikteliğinin de güzel bir örneğidir. İlimiz, halkımız ve bizim adımıza önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasını daha tamamladık, herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük de manevi açıdan önemli bir çalışma olan Kan Bağışı Otobüsü’nün Türk Kızılayı’na kazandırılmasında emeği geçen kurumları tebrik ederek, “Bu çalışma yeni işbirliği projelerinin de kapısını araladı, temelini attı” şeklinde konuştu.

Vali Büyük, Türk Kızılayı’nın sadece afet dönemlerinde aktif faaliyet gösteren bir kurumdan ziyade her alanda çeşitli hizmetleri olan çok yönlü bir kurum olduğunu belirterek, “Geçmişte halkın katılım ve desteğini gerektiği kadar almasa da bugün bu algı değişti. Yeni hayırlı hizmetlerde bir araya gelmeyi temenni ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Hayırlı olsun dilekleri ile Kan Bağışı Otobüsü’nün anahtarı teslim edildi. SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri kan bağışında bulundu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]