Türk Eğitim Sen İl Başkanı'ndan zehir zemberek açıklama

Türk Eğitim-Sen Sakarya İl Başkanı Mehmet DÜZLÜ, müdürlük mülakatları sonuçlarını sert bir dille eleştirdi. Düzlü, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Mülakatta başarısız olanın Milli Eğitim Müdürlüğü\'nün ta kendisi olduğu çok açıktır” yorumunu yaptı.

İşte sendika başkanı Mehmet Düzlü’nün Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim Bir Sen’i hedef alan o açıklaması:

Eğitim Bir Sen’e eleştiri
“Geçtiğimiz günlerde yapılan ve Sakarya kamuoyunun da yakından takip ettiği, müdürlük mülakatlarının sonuçlarına bakıldığında mülakatta başarısız olanın Milli Eğitim Müdürlüğünün ta kendisi olduğu çok açıktır. 239 münhal kurum için yapılan bu mülakata, toplam 783 aday çağrılmıştır. Çağrılan adaylardan 366 kişi Eğitim Bir Sen üyesi, 238 kişisi Türk Eğitim-Sen üyesidir. 74 kişi sendikasız ve 105 kişide diğer sendikaların üyesidir.

Mülakat sonuçlarında; sınava giren 366 Eğitim Bir Sen üyesinden 232 kişinin başarılı olduğu görülürken; mülakata çağrılan 238 Türk Eğitim-Sen üyesinden yalnızca 46 tanesi 70 puan üzerinde alarak sınavı geçmiştir. Yine sınava katılan 74 sendikasız müdür adayından 27 kişisi sınavda başarılı olmuştur.

“Eğitim Bir Senlileri müdür yapma gayreti”
Bu sonuçlardan açıkça görülmektedir ki; Milli Eğitim Müdürlüğünde kurulan sınav komisyonları; Eğitim Bir Sen üyelerini müdür yapabilmek için azami gayret göstermişlerdir. Eğitim Bir senli adayların sınavdaki başarı yüzdesi % 63,39 iken, sınava katılan Türk Eğitim-Sen üyesi adayların başarı yüzdesi % 19.33 olmuştur. Bu oranlar rezaletin boyutunun ve ne ölçüde adaletli davranıldığının da en büyük kanıtıdır.

“Rezillik”  

Bu tiyatrodan çıkan bir başka rezillik de, mülakatta en yüksek puan alanların ilk 5 kişisinin Eğitim Bir Sen üyesi olmasıdır. Bununla birlikte en yüksek puanı alan ilk 50 aday arasında Türk Eğitim-Sen üyesi sadece 1 kişi varken, Eğitim Bir sendikasına üye 43 kişinin ilk 50 içinde olması, yandaşları okullara müdür yapma çabasının ve Türk Eğitim Sen üyelerinin tasfiye edildiğinin de en açık kanıtıdır.

“Göreviniz yandaş kayırmak değil”

Buradan bu tiyatronun baş aktörlerine sesleniyorum! Ey Eğitim Bir sen; sizin göreviniz eğitim çalışanların hakkını hukukunu gözetmektir. Sizin göreviniz sendikayı bu işlere alet ederek, adaletsizliği teşvik etmek, yandaş kayırmak, kollamak değildir. Sizin göreviniz üyelerinize hak etmedikleri makamları vermek değildir. Sendikal olarak hiçbir eylem ve söylemde bulunmazken, adaletsiz ve ilkesiz uygulamaların altından çıkmanız sizin aslında bir sendika olmadığınızı da çok açık biçimde ortaya koymaktadır. Merdiven altı sendikacılığını bırakın. Üyeleriniz başta olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının hakkını hukukunu savunun.
       
“Milli Eğitimin görevi tiyatro oynatmak değil”
Ey Milli Eğitim; sizin göreviniz Sakarya ilinin eğitim başarısını yükseltmektir. Sizin göreviniz bu ilde eğitimcilik yapanların kendilerini güvenli hissetmelerini ve rahatça çalışabilmelerini sağlamaktır. Sizin göreviniz yandaşları okul müdürü yapabilmek için tiyatro oynatmak değildir. Şunu çok iyi biliniz ki; bu ilde eğitimcilik yapan hatta bu kepazeliklerden nemalananlar da dahil olmak üzere hiç kimsenin sizlere güveni kalmamıştır. Böyle bir anlayışın Sakarya iline katacağı hiçbir şey yoktur. Bu tiyatronun acı sonucu zaten geride kalmış Sakarya ilinin eğitim seviyesini tamamen dibe vurdurmak olacaktır.

“Sakarya’ya yazık ediyorsunuz”
Birilerine payandalık yapmakla aslında, Sakarya’nın  çocuklarına, çocukları iyi bir eğitim alsın diye varını yoğunu ortaya koyan ailelere yazık ediyorsunuz. Bu ilin eğitimine katkı yapma çabasıyla özveriyle çalışan eğitimcilerin şevkini kırıyorsunuz. Sakarya’ya yazık ediyorsunuz.”

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]