Türk dili bilinci

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından ‘Türk Dilinin Güzelliği ve Önemi’ isimli bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel katıldı.

Türk dil bilinci hakkında konuşan Prof. Dr. Ergüzel,  milliyetçiliğin sanıldığı gibi eski kafalılık ve moda bir şey olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ergüzel, “Bugün Batı Trakya’da 200 bin civarı Türk var, çünkü Türkçe var. Yunanlılar başa çıkamıyor. Türk dememek için siz Müslümansınız diyorlar.  Müslümanlığımızdan ziyade Türklüğümüz onları rahatsız ediyor” diye konuştu.  

Türkiye’nin yoğun nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Ergüzel, “Önemli bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyelin çok güzel işler yapabileceğine inanıyoruz. Dini ve milli bilince sahip olunması gerekiyor. Sakarya’nın en işlek yerlerinden birisi Mavi Durak. Buradaki bazı tabelalardaki yabancı isimlerinin değişmesi gerekiyor. Sözlükte yüzbinlerce Türkçe kelime var. Kelime mi bulamamışlar da o saçma, yabancı isimleri yazıyorlar” şeklinde konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]