Türk Çocukları Sokak Oyunları, Dünya Birincisi Oldu

Romanya'da Uluslararası Bilgisayar Proje Yarışması İnfomatrix 2009'da Özel Sakarya Işık Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "Unutulmaya yüz tutmuş Türk çocukları sokak oyunları" adlı proje 1. olarak altın madalya aldı.

Romanya'nın Başkenti Bükreş'te 24-27 Nisan tarihleri arasında yapılan yarışmadan Işık Koleji madalya ile döndü. Işık koleji öğrencilerinden Talha Duran ve Ömer Faruk Ünal tarafından hazırlanan proje yarışmaya damgasını vurdu. 27 ülkeden 5 dalda 5 bin 150 projenin katıldığı yarışmada Computer Art alanında 1098 proje arasından Işık Koleji'nin projesi altın madalya aldı.

Proje Danışmanı Resul Güç, proje ile unutulmaya yüz tutmuş Türk çocukları sokak oyunlarından 30 tanesini animasyonlar, video efektleri ve kamera çekimleri ile Türkçe- İngilizce olarak interaktif CD ve web sayfası ile tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Güç, "Bunda da başarılı olarak ülkemizi dünya arenasında birincilik kazanarak temsil ettik." dedi.

Okul Müdürü Bülent Yavuz da, proje çalışmaları ile öğrencilere bilimsel araştırma ruhu kazandırmayı, motive etmeyi amaçladıklarını ifade etti. Yavuz, "Bu proje ile kazanılan dünya birinciliği çalışmalarımızın boşa gitmediğini göstermektedir. Bundan sonra da bu tür yarışmalarda okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için öğrencilerimize her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]