Türk-Büro Sen başlattığı dilekçeleri TBMM'ye gönderdi

Türk-Büro Sen Sakarya Temsilciliği 12 Kasım 2014 tarihinde başlatmış olduğu “Tüm Memurlara servis istiyoruz” imza kampanyasındaki dilekçeleri TBMM Dilekçe Komisyonu’na gönderdi.

Gönderme sonrası açıklama yapan Türk- Büro Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol, “Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarının büyük bölümde servis hizmeti verilmektedir.

Ancak taşra teşkilatlarında personele servis hizmeti yok denecek kadar azdır. Servis hizmeti verilmeyen kamu görevlilerine ulaşım ücretide ödenmemektedir. Ancak, taşra teşkilatlarında personele servis hizmeti yok denecek kadar azdır. Servis hizmeti verilmeyen kamu görevlilerine ulaşım ücreti de ödenmemektedir. Servisi olmayan kurumlarda personel, otobüs dolmuş gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmektedir. Trafik yoğunluğu ve nüfus kalabalığı sebebiyle mesai saatlerinden en az 1 saat evvel evlerinden çıkmak zorunda kalmakta, toplu taşıma araçlarının doluluğu sebebiyle çoğu zaman araçlara binememekte, binse bile çok zor şartlarda mesailerine yetişmektedirler.Güne başlar başlamaz yaşanan bu olumsuzluklar, personelin moral motivasyonunu düşürmekte, bu da gün içerisinde çalışmalarına olumsuz şekilde yansımaktadır. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda hem merkez teşkilatında hem de taşra teşkilatlarında (İstanbul hariç) servis hizmeti verilmemektedir. Büyük illerde ulaşım oldukça pahalı ve en az 2 araçla sağlanabilmektedir. Sabah 2 gidiş akşam 2 dönüş hesaplandığında ortalama olarak ayda 185 TL etmektedir. 2014 yılı için 123 TL seyyanen zam alan memur, zaten bu yılın 6. Ayından sonra kesesinden yemeye başlayacaktır. Bu adaletsizliği Türk Büro Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Servis imkanı sağlanamayan kamu kurumlarında memurlara da kamu işçilerinde olduğu gibi ulaşım ücreti ödenmelidir. 12 Kasım 2014 tarihinde başlattığımız dilekçe kampanyamız bugün sona ermiştir.

Çalışanlarımızın imzaladığı dilekçeleri buradan TBMM Dilekçe Komisyonu’na göndererek, servis talebimizi ve servis hizmeti sunulmayan kurumlarda ise servis ücretinin ödenmesini bir kere de meclise sunacağız. Umut ederiz ki, sosyal devlet olmanın gereği olan servis hizmeti sunulması veya sunulamayan yerlerde ücretin ödenmesi konusunda TBMM Dilekçe Komisyonu öncelikli görüşülecek konular arasında talebimizi değerlendirerek, gereğininn yapılması için girişimlerde bulunur. Türk Büro Sen olarak TBMM nezdinde konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla sunarız” ifadelerini kullandı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]