Türk bayrağının indirilmesine Sakarya'dan suç duyurusu

Sakarya’da yaşayan Erdoğan Erdoğan isimli vatandaş, Diyarbakır Lice 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının bir PKK’lı tarafından indirilmesiyle ilgili hem askeri yetkililer hem de bayrağı indiren kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan suç duyurusuyla ilgili dilekçesini Diyarbakır Lice Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilmek üzere Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdi. Erdoğan dilekçesinde bayrağın indirilmesine göz yuman ve indiren kişilerin \'anayasayı ihlal, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçunu işlediklerini\' belirterek cezalandırılmasını istedi.

Erdoğan, Sakarya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada Lice’de Türk bayrağının askeri birlikten indirilmesiyle ilgili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ‘ne yapabilirim’ düşüncesiyle suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Olayla ilgili görevini ihmal eden komutanlar, bayrağı indirmeye curet edenlerin en ağır cezaya çarptırılması için suç duyurusunda bulunduğunu vurgulayan Erdoğan “Askerlerimizin yemininde vatana, bayrağa, sancağa sahip çıkmak vardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vecizesinde şunu söylemektedir: ‘Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir.’ Bizce bu vatana ihanettir. Bende Türkiye vatandaşı olarak bunların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum.” diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]