Türk bayrağını indiren kişiye verilen ceza yetersiz bulundu

Diyarbakır Lice’de askeri birlikten Türk bayrağını indiren PKK sempatizanı Ömer Mutlu’ya mahkemenin verdiği 13 yıl 9 ay hapis cezası yetersiz bulundu. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunan Sakaryalı Erdoğan Erdoğan, verilen cezanın vicdanları yaraladığını belirterek, "Bu şahsa müebbet hapis cezası verilmeliydi." dedi.

Erdoğan, 8 Haziran 2014 tarihinde Diyarbakır Lice 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı önündeki izinsiz gösteride, askeri birliğin içindeki Türk bayrağının bölücü terör örgütü mensubu tarafından indirilmesi olayıyla ilgili 9 Haziran 2014 günü Türkiye’de ilk suç duyurusunda bulunanlardan biri olduğunu hatırlattı. Suç duyurusunda bayrağın indirilmesine göz yuman ve indiren kişilerin \'anayasayı ihlal, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma’ suçunu işlediklerini belirterek cezalandırılmasını istediğini ifade eden Erdoğan, "Bölücü terör örgütü mensubu sadece 13 yıl 9 ay hapis cezası almış. Bu karar bizlerin ve Türk milletinin vicdanlarını yaralamıştır. Rengini şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarından alan şanlı bayrağımızı indirmeye cüret edenlerin cezası ömür boyu müebbet hapis cezası olması gerekirdi." şeklinde konuştu.

Verilen cezaya itiraz edilmesi durumunda, Yargıtay sürecinde çeşitli sebeplerden dolayı daha aşağıya indirilmesinden korktuklarını ifade eden Erdoğan şunları kaydetti: "Ancak temennimiz odur ki davanın savcısının da bu cezaya itiraz ederek, bu kararın Yargıtay sürecinde Yargıtay’ın yerel mahkeme kararını bozarak en üst seviyeden cezalandırılması yönünde karar alması bizleri ve Türk milletini son derece memnun edecektir. Bayrağımıza el uzatmaya cüret, cesaret edeceklere en ağır cezanın verileceğinin gösterilmesi gerekmektedir. Vatana ihanetin, bayrağa el uzatmanın cezası ömür boyu müebbet hapis cezası olmalıdır."

"İhmali olanlar da cezalandırılmalı"

Erdoğan, bayrağın indirilmesi olayında ihmali olan askeri, idari yetkililer hakkında ne gibi bir işlem yapıldığı konusunda bilgi verilmediğini dile getirerek, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bir vecizesinde ‘Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet, vatana ihanettir.’ demektedir. Bayrağımızın indirilmesinde ihmali olanlarında cezalandırılması gerekir." diye konuştu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]