TÜMSİAD yönetiminden, Yalçıntaş ve Sağlam'a ziyaret

TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Kesik ve Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansı (AA) Sakarya Bölge Müdürlüğü'ne atanan Salih Yalçıntaş ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik, AA Bölge Müdürlüğü görevine atanan Yalçıntaş'a "hayırlı olsun" dileklerini iletti. Anadolu Ajansı'nın kente her zaman katkı sağladığını ifade eden Kesik; yeni görevinde Yalçıntaş'a başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AA Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş ise, şehrin dinamikleri konumunda olan STK'lar ile her zaman işbirliği içinde olacaklarını ifade ederek teşekkürlerini iletti.

Ardından ikincisi ziyaretini Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğine (SKHB) gerçekleştiren TÜMSİAD heyeti, burada da Sakarya’nın sağlık durumuyla ilgili Genel Sekreter Sağlam ile fikir alışverişinde bulundu.

Sakarya Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam yaptığı açıklamada, İlimiz kamu hastaneleriyle diğer iller arasında gerçekleşen hasta nakil hareketleriyle ilgili elde edilen verilerin 2014 yılına oranla 2015 yılı ilk 9 aylık dönem ile kıyaslandığında gelişme kaydedildiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Hizmet kalitemiz yükseliyor

"Halkımıza en iyi hizmeti sunabilmek için sağlık alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diyen Sağlam, şöyle devam etti: “Hastanelerimizin daha büyük şehirlerde bile benzerine az rastlanır konfor ve donanıma sahip olmasını istiyoruz. "2014 yılında Yoğun Bakım Ünitelerinde yer olmaması sebebiyle 1848 hasta il dışına sevk edilirken 2015 yılı ilk 9 aylık dönemde bu sayı 1333'e düşmüştür. 2014 yılında ilimiz kamu hastaneleri yoğun bakım ünitelerine diğer illerden gelen hasta sayısı 52, 2015 yılında (ilk 9 aylık dönem)de 405'e yükselmiştir. Hizmet kalitesini yükseltme yolunda atmış olduğumuz adımların olumlu sonuçlarını görmek motivasyonumuzu daha da arttırıyor. İlimizde 92 olan yoğun bakım üniteleri yatak sayısı 114'e çıkarılmıştır. Sadece yoğun bakım ünitelerinde değil bir bütün olarak personel, cihaz ve her türlü teknik donanımı hastanelerimize kazandırmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. İl dışına ve ilimize gerçekleştirilen hasta nakil hareketlerindeki bu olumlu gelişmeyi çok kısa özetlemek gerekirse; sahip olduğumuz donanım sayesinde 2014 yılında ilimiz kamu hastanelerine diğer illerden gelen hasta sayısı tüm brançlarda 103.075 iken 2015 yılında 116.758'dir. İhalesi tamamlanan ve 2016 yılında ihale edilmesi planlanan yeni hizmet yatırımlarımız ve inşaat sürecinde olan hastanelerimizin tamamlanmasıyla birlikte sağlık verilerinde daha iyi sonuçlar görebileceğimizi umuyorum.”

TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Kesik ise TÜMSİAD olarak, Sakarya’nın sağlık alanında Kamu Hastaneleri Birliği’nin yapacağı tüm projelere destek vereceklerini belirtti.

Ziyaretlere, Başkan Murat Kesik'in yanı sıra, Şube Başkan Yardımcısı Selahattin Bektaş, Şube Genel Sekreteri Ferhat Ateş, Sektör Kurulları Başkan Yardımcısı İmdat Taşkın ve Genç TÜMSİAD Şube Başkanı Ahmet Yılmaz katıldı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]