TÜMSİAD yatırım fırsatlarını araştırıyor

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) üyelerinin gelişimine katkıda bulunmak üzere enerji komisyonu oluşturuldu.

TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik, enerjide yatırım fırsatlarının ve ortaklık kültürünün oluşması amacıyla 15 üyeden oluşan enerji komisyonu kurduklarını belirtti.

Komisyon, özellikle enerji alanında, bölgede ve sakarya da mevcut potansiyelden daha çok pay alma, yeni alanlar ve iş hacmi ortaya çıkartma, doğal koşullar altında var olan Tümsiad üyelerinin kabiliyetlerinin ortaya çıkmasına rehber olmak, gelir seviyelerinin eşdeğerlerini yükseltme, iş birliğini güçlendirmek. Enerji bakanlığı uygulama alanında var olan fırsatların değerlendirilmesi amacıyla ortaya bir proje koymayı hedefliyor.

TÜMSİAD’ ta düzenlenen moderatörlüğünü Adnan Borazancıoğlu’nun yaptığı komisyon toplantısında, Enerji depolama, rüzgarın nükleer depolanması, güneş enerjisinden sulama konusunda faydalanılması, 1000 MW üzerinde kör santrallerin yapılması, yenilebilir enerjiden, güneşten, çöp atıklarından, gübrelerden, elde edilecek mevcut enerji projelerinden, daha az enerji harcayan armatürler (devlet teşvikleri) yararlanılması konusunda proje hazırlanıyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]