TÜMSİAD Sakarya Şubesi genel merkezin iftarına katıldı

TÜMSİAD Genel Merkezi\'nin 8. Geleneksel İftar Programı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Katılımın yoğun olduğu programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, milletvekilleri,  sanat, medya, spor, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ile diplomasi temsilcileri ve TÜMSİAD üyeleri katılım gösterdi.

Sakarya Şubesi\'nden Şube Başkanı Murat Kesik, Şube Başkan Danışmanı Gökhan Gürler, Başkan Yardımcıları Ahmet Ölmez, Selahattin Bektaş, Cevdet Koç, Nihat Baltaoğlu, Naim Yener, Genç TÜMSİAD Başkanı Ahmet Yılmaz ve birçok üyenin yanı sıra Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Kadir Ardıç, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Akgün Altuğ ve Akgün Şirketler gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akgün de katıldı.

İftar programının açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olan bu aya kavuştuğumuz için Cenab-ı Hakk’a şükrediyorum. Bildiğiniz gibi Ramazan ayı rahmet ayıdır, bereket ayıdır, kardeşlik, huzur, oruç, iyilik, zekat, yardım, mukabele ve Kur’an ayıdır. Allah hepimize Ramazan ayından gereği gibi istifade etmeyi ve tüm ömrümüzde bu güzellikleri yaşamayı nasip etsin” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, TÜMSİAD’ın iftar yemeğinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ramazanın ülkeye ve millete hayırlar getirmesini Allah`tan niyaz eden Erdoğan, Mısır ve Suriye eksenli konuşmasında şunları kaydetti;  "Ramazan-ı Şerife maalesef başta Suriye ve Mısır olmak üzere İslam coğrafyasının genelinde yine acı haberlerle, acı manzaralarla girmiştik. Ramazan barışın, dayanışmanın, kardeşliğin ve merhametin ayıdır. Ancak bazı ülkelerde ramazana rağmen kalplerin yumuşamadığına, zulmün hız kesmediğine, vahşetin hiç ivme kaybetmeden yükseldiğine şahit oluyoruz. İşte bugün İslam dünyası sahura hazırlanırken, Müslümanlar oruç için niyet ederlerken, Mısır`da bir katliam başlatıldı. Şu ana kadar 200`ün üzerinde Mısırlı şehit edildi, 4 bine yakın Mısırlı yaralandı. Öncelikle Mısır`da şehit edilen kardeşlerimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Rabbim, şehadetlerini mübarek eylesin diyorum. Mısır`daki şehitlerin tüm yakınlarına, dostlarına, kardeşlerine, Mısırlı kardeşlerimize buradan başsağlığı mesajlarımı yolluyorum" dedi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu program, tasavvufi müzik dinletisi ile sona erdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]