TÜMSİAD Sakarya, 50 iş adamıyla genel kurula katıldı

TÜMSİAD Sakarya Şubesi Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Merkezin 5.Olağan Genel Kurulu\'na 50 iş adamıyla katıldı.      

İstanbul Pendik Green Park Otel\'de gerçekleştirilen TÜMSİAD’ın Olağan Genel Kurul Toplantısı\'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Bakanları, Milletvekilleri, TÜMSİAD Sakarya Şube Yönetim Kurulu ve üye iş adamları ile TÜMSİAD delegelerinden oluşan 2500 davetli katıldı.

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert; Genel Kurulda konuşmasında dünya ticaretini ve ekonomik göstergeleri rakamlarla değerlendi. Sert; yaklaşık 70 trilyon dolar civarında olan dünya ticaretinin yüzde 64`ünün, 45 trilyon dolara denk geldiğini ve bu dilimi yöneten kesimin dünya nüfusunun yüzde 14`ü olduğunu belirtirken, geriye kalan yüzde 36`lık kısmın ise 25 trilyon doları ettiğini ve bu rakamın da dünya nüfusunun yüzde 86’sı tarafından idare edildiğini bildirdi.

Hasan SERT’in konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan TÜMSİAD’ın 5. Olağan Genel Kurulu’na katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

"İnsan yoksa üretim, tüketim ve yatırım da yok"

TÜMSİAD 5. Olağan Kurulu kapanış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Ekonominin de, tüketimin de, üretimin de temelinde insan olduğunu belirten Erdoğan, “Bize ekonomi derslerinde sermayeyi, üretimi anlatmışlardı. Ama daha sonra düşündük ki, insan varsa tüketim, üretim, yatırım var. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok öyleyse insana değer vermeliyiz” dedi.

Programın ardından günün anısına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert tarafından bir plaket hediye edildi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]