TÜMSİAD, Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı

TÜMSİAD Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik, 08 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili kutlama mesajı yayımladı.

TÜMSİAD Başkanı Murat Kesik’in kutlama mesajı şöyle; 

"Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumluluklar, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirlemektedir. Toplumun temel aileye, ailenin telimi ise kadınların varlığına bağlıdır. Gelişmiş ve huzurlu toplumlara baktığımızda, aileye düzenli ve mutlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görmekteyiz. Dolayısıyla kadının ihmal edildiği toplumların sağlıklı bir gelişme göstermesi mümkün değildir. 

Bizler için hayattaki en güzel örnek Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış, hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır. Dahası ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek en yüce makama ulaşmanın ön şatı olarak analarımızı ve dolayısıyla kadınlarımızın mertebesini ortaya koymuştur. 

Kadınlarımızın önündeki her ne sebeple olursa olsun hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı uygulamalara son vererek onların enerjilerinden faydalanmak durumundayız. Türk kadını, eğitimden, sağlığa ve iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri görevi başarıyla yerine getirerek her zaman baş tacımız olmuşlardır.      

Tüm dünyada ve ülkemizde kutlanan 8 Mart dünya kadınlar gününün, senenin sadece bir gününde değil, her gününde hatırlayarak, onlara gereken hassasiyetin göstermemiz gerektiğini belirtiyor, bu vesileyle başımızın taşı olan yarınlarımızın mimarı kadınlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle saygılarımı sunuyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]