TÜMSİAD 4. Olağan Kurulu gerçekleştirildi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleşti.

SATSO\'da yapılan genel kurula Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam\'ın yanı sıra, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, AK Parti MKYK üyesi Çiğdem Erdoğan Atabek, TÜMSİAD Şube Başkanı, Murat Kesik, diğer protokol üyeleri, TÜMSİAD üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulu\'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin küresel mali kriz sonucu dünya ekonomisinin daraldığı dönemde, 2010-2011 yıllarında yüzde 9,2 ve 8,2 büyüdüğünü anımsattı.

Bakan İslam, "AK Parti, bu ülkede her 10 yılda bir üstü kapalı ya da açık darbe olmasını, insanların bir gecede tüm kazanımlarını kaybetmelerini engellemek için elinden geleni yaptı" dedi.

Avrupa\'daki krize rağmen 2012 yılında güçlenmeye devam ettiklerini vurgulayan İslam, Çin\'den sonra büyüme hızı en yüksek ikinci, Avrupa\'da ise lider ülke olduklarını söyledi.

"Bu başarıların altında, Anadolu\'nun \'Ben buradayım\' demesi var" diyen İslam, "Farkındalık çok önemli. Kendi istikbaline sahip olmaya karar vermek çok önemli bir şey. Sadece eğitim, tarım, küçük sanayi ve atölyelerde değil, büyük sanayilerde, dünyayla baş etmekte, \'Ben lider olabilirim\' düşüncesi önemli" ifadesini kullandı.

"Allah\'ın verdiği canı, ondan başka alacak yoktur"

İslam, ekonominin iyi olması için istikrar, adalet ve paylaşımda eşitlik ve o ülkeyi idare eden sistemin çok önemli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Niye bütün bu gelişim, son 10-15 yılda yapıldı\' diye düşündüğünüzde bunu görüyorsunuz çünkü son 12 yılda bu ülkenin yöneticileri sözlerinde durdu. \'Dün, dündür, bugün, bugündür\' demediler. Neyi vaat ettilerse onu yaptılar. Demokrasinin stabil kalması için ellerinden geleni yaptılar. AK Parti, bu ülkede her 10 yılda bir üstü kapalı ya da açık darbe olmasını, insanların bir gecede tüm kazanımlarını kaybetmelerini engellemek için elinden geleni yaptı çünkü son 12 yıldır Türkiye\'nin dünyaya örnek olabileceğini gördüler. Türkiye\'nin önce kendi hinterlandına, sonra Ortadoğu, Balkanlar, Avrupa ve nihayet tüm dünyaya örnek bir sistem getireceğini gördüler. Buna cesaret ettiler ve sonuçta bu noktaya geldik."

"Karşımızda artık hiç kimsenin durması mümkün değil" diyen İslam, Türkiye\'nin istikrarını bozacak bir şeyin artık olmadığını, buna yönelik çabaların boşa gideceğini kaydetti.

İslam, rahmetli Turgut Özal\'a kürsüdeki konuşması sırasında kurşun sıkıldığını hatırlatarak, "Rahmetli Turgut Özal, kürsüye çıkmıştı ve demişti ki \'Allah\'ın verdiği canı, ondan başka alacak yoktur.\' Evet, öyledir ve Allah\'ın izniyle bizi bu yoldan ondan başka döndürecek yoktur. Niyetimiz hayır, akıbetinizin hayır olacağını biliyor, öyle umuyoruz. Böyle çalışmaya hayatımızın sonuna kadar devam edeceğiz" şeklinde konuştu
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]