"Tüm Ailemi Depremde Kaybettim"

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem feleketinde Adapazarı'nda eşini, oğlunu, gelinini ve iki torununu kaybeden Zeynel Özyaşar(69) ailesinin mezarını ziyaret etti.

17 Ağustos tarihinde yaşanan deprem felaketinde Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Papuççular Mahallesi Çıracılar Caddesi'nde oturdukları 5 katlı apartmanın yıkılması sonucu eşi Hadiye, oğlu Yavuz, gelini Ayten ve torunları 5 yaşındaki Furkan ile 7 aylık Zeynel Burak'ı kaybeden Zeynel Özyaşar'ın kendisi de enkaz altında kaldı. 20 saat sonra yaralı olarak enkazdan çıkartılan Zeynel Özyaşar, daha sonra Kütahya'ya yerleşti. Her yıl deprem yıldönümünde Adapazarı'na gelen Özyaşar, Serdivan ilçesinde bulunan deprem şehitliğinde ailesinin mezarını ziyaret ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Adapazarı'na gelen Özyaşar, ailesinin mezarı başında dua etti.

Depremde tüm ailesinin kaybettiğini belirten Özyaşar, "Ben çok deprem gördüm ama böylesini görmedim. Bir insan boyunca havaya kalktık ve 10 saniye içinde bittik. Deprem bütün şiddetiyle devam ediyordu. 45 saniye sürdü. Kıyameti yaşadım ama ben kurtuldum ailem şehit oldu. O gece eşim Hadiye, oğlum Yavuz, güzel gelinim Ayten, 5 yaşındaki torunum Furkan, 7 aylık Zeynel Burak'ı kaybettim. Beni de 20 saat sonra enkazdan çıkardılar. Unutamadığım bir şey var. Onların seslerini duymadım bile. Rabbim duyurmadı bile. Bu acıyı Allah kimseye göstermesin. Böyle bir felaketi bir daha yaşamayalım. Ailemi buraya gömmüşler. Eşim ve 5 yaşındaki torumu ayıramadıkları için birlikte gömmüşler. Her yıl mezarlarına gidip geliyorum. 10 yıl kolay geçmedi. Halen bugün gibi yaşıyorum, benim için geçmedi" dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]