Tulum Eşliğinde Horon Oynadılar

Sakarya'da yaşayan Yusufelililer, Poyrazlar Gölü Mesire Alanı'nda bir araya gelip çağ kebap yedi, tulum eşliğinde horon oynadı.

Sakarya Yusufelililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen '1. Geleneksel Yusufelililer Buluşması' Poyrazlar Gölü Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Hamit Kantaroğlu'nun organize ettiği pikniğe, çok sayıda dernek üyesi ve çevre illerde yaşayan Yusufelililer katıldı. Ahmet Keçeci tarafından binbir hünerle hazırlanan çağ kebabı yiyen Yusufelililer, ardından çalınan tulumla horon oynadı.

Yusufeli ilçesine bağlı Bıçakçılar Köyü'nün geleneksel değerleri ve kültür özellikleri konulu sohbetin yapıldığı piknikte dernek üyeleri oldukça keyifli anlar yaşadı.

Dernek Başkanı Hamit Kantaroğlu, birincisini düzenledikleri pikniği gelecek yıllarda da devam ettireceklerini belirterek, "Sakarya'da yaşayan Yusufelililer olarak bu yıl bir araya gelerek dernek kurduk. Amacımız başarılı sosyal ve kültürel etkinliklere imza atmak" dedi.

Derneğin konsept danışmanı Celalettin Sünnet ise, ülke genelinde hakim olan dernekleşme çalışmalarının amacından farklı boyutlara geldiğini belirterek, "
Biz farklılaştırıcı değil toplumun diğer unsurlarını da kucaklayıcı bir konseptle dernek çalışmalarımızı sürdüreceğiz"
dedi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]