TÜBİTAK'tan SAÜ öğrencilerinin projelerine destek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi öğrencileri tarafından sunulan 12 proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

SAÜ\'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK’ın "2209-B Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı" kapsamında 8, "2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı" kapsamında 4 proje kabul gördü. 

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ\'nün proje ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliğinin artarak devam ettiğini söyledi. 

Ar-Ge çalışmalarının son derece önemli olduğunu, proje kültürünün mutlaka kazandırılması gerektiğini vurgulayan Sarıbıyık, "Her bir öğrencinin, ister kendi projelerinde isterse öğretim üyelerinin Ar-Ge çalışmalarında mutlaka bir projede görev almasını hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Sarıbıyık, özellikle sanayi ve ürün odaklı çalışmaların üzerinde durduklarını belirterek, "Öğrencilere TÜBİTAK gibi dış kaynakların yanı sıra bireysel yetenekleri doğrultusunda elektrikli araç ve robotik uygulamalar gibi pek çok alanda destek oluyoruz. Başarılı, aktif ve enerjik öğrenciler var. Faydalı şeyler yapmak isteyen herkese tüm kaynaklar açık" şeklinde konuştu. 

Çalışmaların diğer öğrencilere de örnek teşkil ettiğini dile getiren Sarıbıyık, kabul gören projeler sayesinde olumsuz beklentilerin aşıldığını vurguladı.

Prof. Dr. Sarıbıyık, proje çalışmalarının daha da artacağına inandıklarını belirterek, "Bu projelerden ülkeye katma değer oluşturacak ürün ve çalışmalar çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]