TÜBA'dan Prof. Dr. Engin'e ödül

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknokent Genel  Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından Türk dilinin gelişimini sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen "Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri"nde çeviri eser ödülüne layık görüldü.

SAÜ\'den yapılan açıklamaya göre, TÜBA\'nın 2013 ve 2014 yılı "Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri" (TEÇEP) kapsamında 2013 yılı uygulamasında doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanında 7 eser, "Telif ve Çeviri Eser Ödülü", 12 eser de "Kayda Değer Eser Ödülü" aldı.

SAÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Sakarya Teknokent Genel Müdürü Engin\'in, 2013’te “Mühendislik ve Temel Bilimler için Diferansiyel Denklemler” adıyla Türkçe’ye çevirdiği kitap, TEÇEP’in Mühendislik Bilimleri kategorisinde “Çeviri Eser Ödülü” almaya değer bulundu.

TEÇEP’ten 2008 yılında da "Akışkanlar Mekaniği: Temelleri ve Uygulamaları" adlı çeviri kitabıyla aynı ödülü alan Engin’in, 2 çeviri kitabı, çok sayıda üniversitede ders kitabı olarak okutuluyor.

TEÇEP, Türk dilinde uluslararası standartlarda üniversite düzeyinde kitapların yazılmasını ya da yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel bir Türkçe kullanılarak çevrilmesini özendirmek amacıyla her yıl düzenliyor.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]