TRT ses sanatçısı Doğan Dikmen, konser verdi

TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Doğan Dikmen, Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi bünyesinde bu dönem açılan Müzik Akademisi programının son dersinde verdiği konserle herkesi mest etti.

Serdivan Fikir Sanat Akademisi, bu dönem hayata geçirdiği ve dönemin başından beri katılımcılarından yoğun ilgi gören Müzik Akademisi kapanışını usta sanatçı Mustafa Doğan Dikmen’in konuk olduğu “Türk Müziği Konseri” ile Cuma akşamı yaptı.

Program dâhilinde her hafta; “Meşk; Repertuvar, Üslup ve Tavır” derslerinde bilgilerini öğrencileriyle paylaşan usta sanatçı Mustafa Doğan Dikmen, Doç. Dr. Ferdi Koç’un udda ve Erhan Bayram’ın kemençede kendisine eşlik ettiği bir konser verdi.

Türk Müziğinin nadide eserlerinin seslendirilmesiyle gerçekleşen ücretsiz konsere vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Sanatçı, her bir eseri seslendirmeden önce güftelerini izah edip, içindeki mecazi terimlerin anlamlarını açıkladı. Ünlü bestekârlar Zeki Arif Ataergin, Saadettin Kaynak ve Alaaddin Yavaşça’nın 9 eserini okuyan Mustafa Doğan Dikmen, dinleyicilerine keyif dolu bir akşam yaşattı.

Program içeriğinin yanı sıra seslendirilen eserlerin de yer aldığı ve şerh edildiği kitapçıklar ise konseri izlemeye gelen misafirlere günün anısına hediye edildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]