Trafik Kazası Geçirdi, Sonra Hastaneden Kaçtı

Sakarya'da işe giderken bindiği minibüsün kaza yapması sonucu ağır yaralandıktan sonra 22 gün hastanede tedavi gören bir şahıs, hastane faturasını ödeyemeyince hastaneden kaçtı.
 
17 Ağustos depreminde evi ile birlikte işini de kaybeden Mahmut Bilgin (48), geçici olarak bir firmada çalışmaya başladı. Kaynarca ilçesinde bir beyaz et firmasında canlı tavuk yüklemek üzere Adapazarı'ndan yola çıkan Reis B. (39) idaresindeki minibüse binen Mahmut Bilgin kaza geçirdi. Bindiği aracın takla atarak şarampole yuvarlanması sonucu yedi kişiyle birlikte ağır yaralanan Mahmut Bilgin kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

15 Bin 300 TL Fatura Çıktı

Bel kemiği kırıldıktan sonra omuriliğinde zedelenme teşhisi konulan Mahmut Bilgin 22 gün hastanede yaşam mücadelesi verdi.

Tedavi sonrası belden aşağısı tutmayan ve sakat kalan Mahmut Bilgin hastane idarecilerinin kendisine hastane masrafı olarak 15 bin 300 TL fatura çıkarması üzerine büyük bir şok yaşadı. Faturanın daha fazla yükselmesinden korkan Mahmut Bilgin sakat olduğu halde gizlice hastaneden kaçtı. Arkadaşlarının yardımıyla bel korsesi alan Bilgin, yaşadığı kazayı anlatırken kendisine çıkarılan faturayı ödeme gücünün
olmadığını söyledi. Bilgin kaza yapan araç sürücüsünün de söz verdiği halde kendisiyle ilgilenmediğini anlattı.

Günlük 20 TL ile Çalışan Birisiyim

Mahmut Bilgin kazayı şöyle anlattı:
"Biz Adapazarı'ndan Kaynarca yönüne giderken, iki araba birbirini solladı bizim şoför panik yaptı. Araç yoldan çıkarak takla attı. Ben günlük fason çalışmak için tavuk yüklemeye gidiyordum. Arabada yedi kişi vardı. Onlar hafif ben ağır yaralandım. Beni Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdüler. Bir süre orada yattım. Sonra hastane faturası bana söylenince ben hastaneden kaçmak mecburiyetinde kaldım. Bana 15 bin 300 TL fiyat söylendi. Ben bu parayı ödeyemem kaçarım dedim. Ben o parayı duyunca nasıl kaçtığımı bilemiyorum. Günlük 20 TL ile çalışan birisiyim. Sonra doktorum bir ilaç yazmış bana 104 TL tuttu. Eczaneden aldım ve parasını ödemedim."

Bilgin, kaza yapan şoför Reis B.'nin kendisiyle ilgilenmediğini iddia ederek şunları söyledi:
"Şoför ben sana bakarım abi deyip bıraktı. Bir daha aramadı. Telefonlarıma cevap vermiyor. Arayıp sormuyor. Kanunen ne gerekiyorsa yapacağım." 

Yataktan Kalkamıyor

Yatağından kalkamadığı için hakkını arayamadığını belirten Mahmut Bilgin malulen emekli olmak istediğini söyledi.   

Öte yandan Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş olayla ilgili sorular üzerine trafik kazası sonrasında yaralanan Mahmut Bilgin'in Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğünü, şahsın söylediği gibi hastane masrafı olarak 15 bin 300 TL fatura değil 5 bin 384 TL fatura çıkarıldığını söyledi.

Masraflar Döner Sermayeden

Bektaş, hastanın hastaneden kaçmasına gerek olmadığını söz konusu faturanın hastanın trafik kazası geçirdiğine trafik tutanağı ile hastaneye başvurduğu takdirde masrafların hastaneden değil trafik hizmetleri döner sermayesinden karşılanacağını belirtti.

Bektaş, hastanın malulen emekliliği konusunda ise özürlü olduğunu gösterir bir sağlık raporu ile SGK'ya başvurarak emeklilik işlemlerini başlatabileceğini sözlerine ekledi.  

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]