Trafik kazalarına çözüm aranıyor

Son bir ay içinde özellikle yaşları 60’ın üzerinde olan çok sayıda vatandaşın şehir içi trafiğinde bisiklet, ekobis veya yaya olarak hareket halindeyken geçirdikleri kaza sonrası hayatlarını kaybetmesi üzerine Sakarya Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Büyükşehir Belediyesi bu yaş grubundaki vatandaşları toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda afişlerle bilgilendirecek, Toplum Destekli Polisler de mahalle toplantılarında konuyu detaylı olarak işleyecek.

Sakarya Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük Başkanlığında yapılan toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Karayolları 17. Şube Şefliği, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanlığı temsilcileri katıldı.

 “Yol Hakkı Yayanındır” levhaları asılacak

Yaya geçidi levhalarının gece görünürlüğünün sağlanması için levhalara ışıklandırma yapılması ve yaya geçitlerinin bulunduğu yerlere sürücüleri uyarma ve bilgilendirme açısından “Yol Hakkı Yayanındır” levhalarının asılmasına karar verilen Kurul toplantısında alınan diğer kararlar şöyle: “Motosiklet ve bisiklet kazalarını en aza indirmek amacıyla trafik birimleri tarafından uygulamaların arttırılarak özellikle motosiklet sürücülerinin kask kullanmadan trafiğe çıkmasının önüne geçilecek. Karayolları ve Emniyet Müdürlüğünün şehiriçi trafik görevlerinin Büyükşehir Belediye Başkanlığına devredilmesi, Karayollarının sadece ulusal yollarda faaliyetlerini yürütmesi ile ilgili Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulunda gündeme alınmak üzere teklif edilecek. Cezaların etkin bir şekilde uygulanması ve halkın trafik konusunda eğitilmesine devam edilecek. 60-65 yaş grubu vatandaşlarımızın yaya ve bisiklet kazalarında riskli grubu oluşturduklarından, toplu taşıma araçlarını kullanmaları konusunda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde billboardlar vasıtasıyla duyuru yapılacak. Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından riskli yaya ve bisiklet grubu ile ilgili mahalle toplantıları ve görüşmelerinde detaylı olarak işlenecek. Adnan Menderes Caddesi, Atatürk Bulvarı, Karaağaç Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Kudüs Caddesi yaya geçişlerinin belirli noktalarda toplanması için geçişler fiziki engellerle engellenecek.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]