Trafik kazaları analiz sistemi kapanış toplantısı...

Trafik Kazası Analiz Sistemi (TKAS) FAZ2 Proje Kapanış Toplantısı yapılan sunum toplantısı ile gerçekleşti.

Sakarya Üniversitesi Kültür Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Hakan İzmirli, Dekanlar, polis memurları ve basın mensupları katıldı.

Sakarya ili trafik kaza tutunaklarının elektronik ortama aktarılması, bu ortamda biriken verilerin görsel olarak haritalandırılması ve istatistiki ve iş zekası teknikleri ile esnek raporlanmasını hedefleyen bu sayede trafik kazalarının kök nedenlerinin tespitini ve bu tespitlere dayanarak doğru önleyici tedbirler alınmasına yardımcı olacak TKAS Sistemi tasarlanıp gerçekleştirildi. Sistemi kapanış toplantısında konuşan Trafik Şube Müdürü Hakan İzmirli, “Trafik Kazası Analiz Sistemi ikinci aşaması olan veri analizi dinamik olan uygulama modüllerinin geliştirilmesi ile ilgili Doğu Marmara Kalkınma Ajansı almış olduğumuz doğrudan desteğin tanıtımı için buradayız. Bu sürece biz iki yıl oldu başlayalı. İlk aşamasını bitirdikten sonra şuan inanıyorum ki güzel bir sistemin temelini artık attığımıza inıyorum. Bu temelin üzerine artık nasıl inşasını yapacağımız biz kullanıcılara aktarılacağını düşünüyorum. Yine Üniversite ile inanıyorum ki bu sürecin üçüncü, dördüncü aşaması olarak devam edebileceğine çok çok daha ileri noktalara gelip, ilimize öncelikle daha sonra ülkemize hayırlı bir proje olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trafik Şube Müdürü Hakan İzmirli’nin ardından kürsüye çıkan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Erman Çoşkun proje ile ilgili bilgiler vermesinin ardından program sona erdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]