Trafik ekiplerinden minibüs ve dolmuşlara denetim

Şehiriçi Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri hızla yaygınlaşan toplu taşıma araçları dolmuş minibüs ve taksilerde camlara konulan araçların içerisinin görünmesini engelleyen aksesuarlara karşı çalışma başlattı. Ekipler özellikle dolmuşları kontrol ederek para cezası kesip bu filmleri çıkarttıyor.

Sakarya il genelindeki başlanan bu uygulama kapsamında kavşaklarda, karayolu giriş-çıkışlarında ve tüm ilçelerde hazır bekleyen trafik polisleri yolcu minibüslerini durdurarak inceleme yapıyor. Trafik polisleri film cam uygulamasında durdurulan yolcu minibüslerinin bir tarafındaki camdan, aracın diğer tarafının gözüküp gözükmediği kontrol ediliyor. Uygulamada, camlarında film olduğu farkedilen sürücülere Karayolları Kanunu\'nun ilgili maddesine göre 189 lira trafik cezası tanzim ediliyor.

Uygulanan ceza yaptırımının yanı sıra, camlarında film olan minibüsler, filmler sökülünceye kadar denetim yapılan bölgede bekletiliyor. Denetimde minibüslerdeki filmlerin yanı sıra, şoförün olduğu bölümün görünmesini engelleyen süs eşyalarını da sökerek sürücülere bu tip konularla ilgili uyarı yapıyor.

Bugüne kadar yapılan denetimlerde 70 toplu ulaşım aracında film ve aksesuarları kaldırıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]