Trafik Canavarı Yine Acımadı: 3 Ölü, 40 Yaralı

Sakarya D-650 Karayolu Pamukova ilçesi mevkiinde otobüs ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 9'u ağır 40 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul'dan Kütahya'ya kaplıcalara giden ve çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerin içinde bulunduğu Mehmet Yorkun (41) idaresindeki 34 YKJ 90 plakalı otobüs, saat 03.30 sıralarında D-650 Karayolu Pamukova ilçesi, Turgutlu Köyü yakınlarında karşı yönden gelmekte olan Muhammed Çuhadar (20) idaresindeki trafo yüklü kamyonla çarpıştı.
40 Yaralı

Kontrolden çıkan otobüs yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazanın şiddetiyle kamyonun kasasında bulunan trafo da karayoluna düştü. Kaza sonucu otobüs şoförü Mehmet Yorkun, kamyonda bulunan Tuncay Çuhadar (31) ve otobüsteki yolculardan Çapa Tıp Fakültesi öğrencisi İbrahim Alaboğaz (21) hayatını kaybetti. 9'u ağır 40 kişinin yaralandığı kazanın ardından yaralıların hastaneye sevk edilmesi sırasında can pazarı yaşandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na ait kaza kırım aracı da olay yerine gelerek, otobüs içinde sıkışanları çıkardı. Yaralının çok olması nedeniyle ambulanslar yetersiz kaldı.
Hurdaya Döndü

Hastanelerin ambulansları olay yerine sevk edilerek, yaralı taşıdı. Yaralılardan bazılarına sağlık ekipleri yerde müdahale etti. Yeni ambulans gelinceye kadar yaralılar yerde beklemek zorunda kaldı. Sakarya Valiliği Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekipleri de olay yerine gelerek, kurtarma çalışmalarına destek verdi. Görevliler ağaçların arasında yaralı olup olmadığını aradı. Hurdaya dönen kamyonun enkazı iş makinası ile yoldan kaldırıldı.
Ambulanslar Yetersiz kaldı

Yaralılardan 19'u Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 17'si Adapazarı ToyotaSa Travmatolji ve İlkyardım Hastanesi'ne, 4'ü Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, 2 yaralı ise Pamukova Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kaza yapan otobüste bulunan öğrencilerin Boğaziçi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde öğrenim gördükleri ve içlerinde 2 Tacikistan uyruklu öğrenci olduğu öğrenildi.
Üniversiteli gençlerin İstanbul'dan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan kaplıcalara gittikleri belirtilirken, kazanın duyulması üzerine kazazede yakınları Sakarya'ya geldi.

Kazada yaralananların isimleri şöyle; Mustafa Çiz, Mustafa Düzenli, Mustafa Civelek, Ercan Doğruoğlu, Cezmi Fidan, Zakir Erimbetov, İhsan Bozkurt, Eren Timurtaş; Akif Özkan, Aydın Yıldırım, Muhammet Salih Boran, Onur Yalçın, Sevcan Kemik, Kerem Genç, Meylis Owmadov, Şeyhhazar İskender, Alim Maya, Hasan Aktaş, Ömer Kocatepe, İlhan Türkmen, Ahmet Can Karataş, Ferit Fetülolov, Ekrem Kocatepe, Suat Aydın, ÖmerBozkurt.Onur Bozkurt, Okan Türkmen, Tacikistan uyruklu Bakauro Arıkan, Furkan Yurttepe, Alaattin Özkan, Sinan Afacan ve Süleyman Afacan.
Kazanın ardından Sakarya'da çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıların isimleri belirlendi. Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Şahçelik, Aykut Cengiz, Mustafa Kölemen, Kamil Orman tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Pamukova Hastanesi'ne kaldırılan İbrahim Budak, İsmail Eren Öztürk, Yasin Yaprak ve yabancı uyruklu Azad Corayev buradaki ilk müdahalenin ardından Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne sevk edildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Travmotoloji Hastanesi'nde bulunan yaralılardan sağlık durumları iyi olanlar tedavilerinin ardından taburcu edildi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]