ToyotaSa Hastanesi'nde Sessiz Çığlık!

Adapazarı ToyotaSa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'nin yemek ihalesini alan firmanın çalışanları, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yemek çıkarmayarak eylem yaptı.

Adapazarı ToyotaSa İlkyardım ve Travmatoloji Hastanesi'nin yemek ihalesini 1 yıllığına alan şirketin, hastanede 13 çalışanına 3 aydır maaş ödememesi üzerine çalışanlar eylem yaptı. Para alamadığı gerekçesiyle yemek diyetisyeninin işten ayrılmasının ardından hastaneye malzeme gelmesine rağmen alacaklarının gününde ödenmemesi üzerine çalışanlar hastanede yemek pişirmedi. Hastalara yemek çıkaran aşçılar paraları ödeninceye kadar yemek çıkarmamaya karar verdi.

Çalışanların aç kalması üzerine hastane yönetimi 1 günlüğüne özel bir mönü hazırlayarak dışarıdan köfte, pilav ve ayran getirmek suretiyle 1 günlüğüne de olsa çalışanların karnını doyurdu. Hastane önünde toplanarak sessiz boykot yapan firma çalışanları, 3 aydır maaşlarını alamadıklarını artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Çalışanlar, işverenin kendilerini işten atmasından korkmadıklarını, alacaklarının ödeninceye kadar hastanede acil hastalar dışında yemek pişirmeyi düşünmediklerini söyledi.   

Hastane idaresi de olayı doğrulayarak firma çalışanlarının 3 aydır maaş alamadığını öğrendiklerini, olayın firma ile işçiler arasında olduğunu durumun sürmesi ve çözüm bulunmaması durumunda gerekli yasal mevzuatın uygulanacağını bildirdi. Öte yandan, Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Bektaş ise gerekli çalışmanın başlatıldığını söyledi. Bektaş, "Biz firmaya hak edişlerini ödedik. Firma çalışanlarına ödememiş. Biz bugün yemeği dışardan aldık. Yarın yemek yapılmazsa yine dışarıdan satın alacağız. Bunların parasını ücret olarak veya ceza olarak ilgili firmadan keseceğiz. Biz bir şekilde personelin yemeğini temin ederiz. Sözleşmeyi yeniden gözden geçireceğiz. Ceza ise ceza gerekirse sözleşmeyi feshedebiliriz. Yasal olarak tüm haklarımızı kullanacağız" dedi.  
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]